Спасителна операция с щастлив край над село Храбрино. Десетки любители

...
Спасителна операция с щастлив край над село Храбрино. Десетки любители
Коментари Харесай

Спасиха блокираното в хижа Академик семейство с малко дете

Спасителна интервенция с благополучен край над село Храбрино. Десетки фенове планинари се включиха в доброволческа акция по разчистването на пътя до хижа " Академик ", където три дни беше блокирано семейство с малко дете. Слизането от хижата беше невероятно поради падналите дървета по пътя.

Храбрино, Родопи

Рано сутринта близо 40 души, проведени в няколко джипа и добре екипирани, потеглиха към хижа " Академик ".

Призивът за помощ е оповестен в обществените мрежи. И единствено за няколко часа организацията е основана.
Ивайло Мирчев - ръководител на съдружие " Устремени ": Постоянно следим ситуацията, знаем, че сега в тази част на Родопите е извънредно комплицирано и направихме самодейност, в която се включиха много хора. Днешната ни задача е да пробием пътя, да почистим падналите дървета и надлежно джиповете да могат да създадат пристъпен пътя.
Оборудвани с моторни резачки доброволците разчистиха повече от километър от пътя към хижа " Академик ".

Акцията завърши щастливо в ранния следобяд. Освен планинарите от съдружие „ Устремени ", представители на оф роуд клубовете от Пловдив и Асеновград, в интервенцията се влючиха и инцидентни туристи, избрали днешния ден да се разходят в Родопите.
 Двама души и дете са блокирани в хижа Академик, доброволци разчистват пътя Двама души и дете са блокирани в хижа Академик, доброволци разчистват пътя
Доброволци от Пловдивско се включиха в акция да разчистят пътя до хижа Академик. От три дни там има двама възрастни и малко дете. Хората в хижата са д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР