Спасителна акция в Пирин: Мъж падна от ръба на Кончето

...
Спасителна акция в Пирин: Мъж падна от ръба на Кончето
Коментари Харесай

Спасителна акция в Пирин: Мъж падна от ръба на Кончето в Пирин

Спасителна акция в Пирин: Мъж падна от ръба на Кончето в Пирин 29-годишен мъж от София беше избавен след рухване от ръба на седловината Кончето в Пирин . Мъжът е паднал от към 150 м височина, само че се е разминал единствено със строшен гален и премръзване, описа пред Дарик планинският избавител от отряд " Банско " Ивайло Валеов , взел участие в 14-часовата избавителна акция.
 
Според него индивидът е извадил голям шанс, че е паднал върху пряспа сняг, която е омекотила удара. В траялата цяла нощ акция са се присъединили 30 души от отрядите на Планинската избавителна работа в Разлог, Добринище, Банско и София.
 

В късния съботен следобяд спасителите от отряда в Банско получават сигнал за паднал от ръба на Кончето човек , който обаче е в схващане и се движи. Сигналът е подаден от приятеля му, който поради мощния вятър не може да реализира контакт с бедстващия.
 
Задействана е избавителна акция, в която се включват спасители от няколко отряда, в това число от София, и за към шест часа и половина съумяват да стигнат до потърпевшия екскурзиант. Мястото е мъчно налично , описа планинският избавител Ивайло Валеов.
 

От ръба на Кончето потърпевшият е прелетял към 150 м до рухването си върху снега, изясни още Ивайло Валеов. Към момента мъжът е настанен в болница, само че е в положително положение . При него е и приятелят му, който е подал сигнала за пропадането.
 
Планинските спасители предизвестяват за вероятни лавини в региона към Банско.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР