Спасителите на 12-годишния Сашко от Перник, който миналата година се

...
Спасителите на 12-годишния Сашко от Перник, който миналата година се
Коментари Харесай

ЗАСЛУЖЕНО! Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник

Спасителите на 12-годишния Сашко от Перник, който предходната година се изгуби, да бъдат удостоени със званието " Почетен жител на Перник ". Това предложение ще бъде гласувано на следващия ден на тържествена сесия във връзка Деня на града - 19 октомври, когато се уважава и небесния настойник на България Свети Йоан Рилски.

Двамата доброволци Веселин Георгиев и Милко Михалков бяха първите, които откриха 12-годишното момче. Детето, което е с аутизъм и се изгуби в планината Голо бърдо, беше открито на 19 ноември м.г. след 9-дневна акция.  



В момента Георгиев и Михалков са част от звено " Аварийно-спасителни действия и предварителни защити " към дружество " Общинско обслужване ". Двамата имат компания за рискови спортове и реализират образование по делта и парапланеризъм.



" Активността и отдадеността на стотиците доброволци и съответно на Веселин Георгиев и Милко Михалков демонстрираха допустимо най-хубавата страна и станаха инфекциозен образец за следване и подражение, утвърждавайки и популяризирайки позитивния имидж на нашия град ", се споделя във импортираното в Общински съвет предложение за удостояването им с почетното звание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР