Спасители се борят да освободят шест деца и двама възрастни

...
Спасители се борят да освободят шест деца и двама възрастни
Коментари Харесай

Шест деца и двама възрастни заседнаха в кабинков лифт над дере в Пакистан

Спасители се борят да освободят шест деца и двама възрастни заклещени в кабинката на въжен превоз, висяща над дере в пакистанския регион Алай. По-рано боен командос опита да доближи кабината два пъти, висейки от хеликоптер, само че мощният вятър попречва интервенцията. От двете страни на кабинковия въжен превоз е сложено въже за различен избавителен проект, споделя локален.

Pakistan Army Aviation helicopter and Special Service Group (SSG) personnel carry out a damage and risk assessment in preparations for a rescue operation at cable car incident site

Децата, на възраст сред 10 и 16 година, отивали на учебно заведение в Батаграм, когато едно от въжетата се скъсало и кабината заседнала на 300 м. над земята. Едно от децата,16-годишно момче със сърдечно заболяване, е в безсъзнание от най-малко два часа, оповестяват пасажерите пред Би Би Си. Осемте души са в капан повече от 10 часа без храна и вода, а локален гражданин сподели пред осведомителна организация Агенция Франс Прес, че кабината към този момент " виси на едно-единствено въже. "

Анваар ул Хак Какар, длъжностен министър-председател на Пакистан, сподели че случаят е " в действителност обезпокоителен ". Той е подреди на управляващите " незабавно да обезпечат безвредното избавяне и евакуация на осемте заседнали души. " И разпореди " инспекции на сигурността на всички сходни частни лифтове с гаранции, че те са безвредни за употреба и потребление. "

Алай е планински регион, без пътна инфраструктура или съществени уреди. Кабинковите лифтове се употребяват за превоз от една планина до друга, както и за преместване на вода и храна. Учениците също ги употребяват, с цел да доближават до образователните заведения. 

BREAKING: 6 Children, 2 Adults Trapped in Cable Car 1,000+ Feet in air

- 8 people have been trapped in a cable car in the town of Battagram in Pakistan for the last 8 hours.

- The 6 children were taking the cable car to school with 2 adults when the wires attached to the car…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР