Спасеното от зоокъта в Разград лъвче Терез, което живееше в

...
Спасеното от зоокъта в Разград лъвче Терез, което живееше в
Коментари Харесай

Край на историята за двата лъва братя от Разград. Отиде си и Терез

Спасеното от зоокъта в Разград лъвче Терез, което живееше в холандски избавителен център за диви котки, умря 10 месеца след брат си Мосуд. Това няколко месеца преди да навърши четири години, оповестиха в понеделник от Felida Big Cat Sanctuary и организацията " Четири лапи България ", която оказа помощ за спасяването на двете братчета, които бяха плод на кръвосмесителна връзка и стъпкани от майка си при раждането им.

" Трябваше да кажем довиждане на нашия обичан Терез, който се събра със своя брат и ни остави с разрушени сърца ", написа във Facebook центърът за диви животни Felida.

" Братята лъвове дойдоха във Felida през февруари 2018 година. Бяха единствено на пет месеца и тежаха единствено по 20 кг всеки. Бяха толкоз млади и към този момент заболели. И двамата страдаха от тежки неврологични проблеми, откакто са родени в блудничество в незаконен български зоопарк. Картите, които бяха получили от ориста, означаваха безкрайни здравословни провокации ", показват от Felida.

" Ние им осигурихме интензивна профилирана грифа, увеличавайки техния късмет да се забавляват, за играят, да отварят и да имат други положителни прекарвания. И макар техните болести, братята се любуваха на живота, израснаха щастливи, въодушевени и сладки лъвове. само че не за толкоз дълго, колкото ни се искаше.

Миналото лято здравословното положение на Масуд се утежни до степен, в която не можеше дълго да се заобикаля болката и трябваше да го оставим да си иде. Не след дълго бе доказано, че Терез, който имаше същите неврологични проблеми, само че в не толкоз напреднал етап, страда от утежняване на функционалността на бъбреците. Това е постоянно срещано при по-стари котки, само че при млади животни с сложен старт в живота, отводът на бъбреците може да се появи и по-рано. Това застигна и Терез преди няколко седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР