Спартак (Варна) приема Септември (София) в двубой от предпоследния 34-ти

...
Спартак (Варна) приема Септември (София) в двубой от предпоследния 34-ти
Коментари Харесай

Спартак и Септември ще гонят последния влак, но ще се надяват и на добра развръзка в другите мачове

Спартак (Варна) приема Септември (София) в дуел от предпоследния 34-ти кръг на efbet Лига. Двубоят на “Коритото ” започва в 19:00 часа, а основен рефер ще бъде Георги Давидов.

“Соколите ” ще се опитат да заловен последния трен към спасението, въпреки и към този момент да не държат ориста си в лични ръце. За тях остава вярата само, че могат да се доберат до баража за оцеляване, защото избавителните места са прекомерно надалеч. Варненци са на последното място в класирането с 22 точки и в случай че през днешния ден изгубят, сигурно ще играят във Втора лига през идващия сезон. Отборът се нуждае от наложителна победа, само че ще би трябвало да се надява и Ботев (Враца) да победи Хебър, с цел да оставят развръзката за последния кръг. Към момента възпитаниците на Димитър Димитров са на 3 точки зад Септември и на 4 зад пазарджиклии. Ако през днешния ден победят и Хебър загуби, то разликата сред “соколите ” и Хебър, които все още са на четвъртото място, даващо право на бараж, ще стане единствено една точка.

Иначе от началото на плейофната фаза Спартак се показва добре и е единствен от останалите 5 отбора, който към момента няма загуба. Към момента те имат 2 равенства и 1 победа. Добрата вест за Херо е, че в състава се завръща Румен Руменов, който изтърпя наказване в последния кръг.

Септември от своя страна също не е сигурен в своето оцеляване. Столичани са предпоследни с 25 точки и в случай че през днешния ден изгубят, ще се простят и с минималните си шансове за непосредствено оцеляване. Разликата сред тях и Пирин, който е трети в класирането и все още остава в елита, е пет точки. Тоест Септември би трябвало да преследва през днешния ден наложителна победа и да се надява Берое да победи “орлетата ”, с цел да запазят възможностите си за оцеляване живи. Иначе тимът има добра опция да се добере до баража, защото все още изостава единствено на 1 точка от там, само че отново би трябвало да се надява на загуба на Хебър и добра развръзка в последния кръг.

От началото на плейофите Септември има 2 загуби и една победа. В предишния кръг столичани отстъпиха точно на отбора от Пазарджик с 1:3 в един от най-ключовите си конфликти през сезона.

Двата отбора се срещнаха по-рано през акцията два пъти. В тези два мача Спартак няма загуба от Септември, като в първия дуел приключи наедно 1:1, а във втория на “Коритото ” победиха с 2:0. Последният триумф на столичани над морския отбор датира от лятото на 2021, когато го победиха с 4:2.

СПАРТАК - СЕПТЕМВРИ

Вероятни сформира: 

Спартак: Фигейредо, Ивей, Карамоко, Сиера, Митев, Цветков, Евандро, Йорданов, Руменов, Микелс, Беланюк

Септември: Шейтанов, Пешов, Арсов, Милич, Ачков, Станоев, Петков, Якубяк, Гаврилов, Александров, Стояновски
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР