Пекин не е съобщил какви са целите на подвижния апарат

...
Пекин не е съобщил какви са целите на подвижния апарат
Коментари Харесай

Китай е изстрелял мини роувър към Луната

Пекин не е съобщил какви са задачите на преносимия уред
Китай е на път да стане първата страна, която в миналото ще върне проби от противоположната страна на Луната. Освен съоръжение за събирането на камъни и прахуляк, спускаемата сонда " Чанъе-6 " носи още по-интересно съоръжение: необявен лунен роувър, оповестява SpaceNews.

Космическият кореспондент Андрю Джоунс забелязал " мини роувър ", прикован в профил на спускаемия модул в изображения, споделени от Китайската академия за галактически технологии.
 
 

 

Китай сполучливо достави три роботизирани спускаеми апарата на лунната повърхнина за малко повече от десетилетие. В началото на 2019 година лунната сонда " Чанъе-4 " се трансформира в първият основан от индивида галактически транспортен съд, който кацна на противоположната страна на Луната.

Малкият луноход ще има къс живот, само че може да снима значими фрагменти и да разреши на учените да научат повече за най-южните райони на противоположната страна на Луната. Апаратът, да вземем за пример, може да се употребява за търсенето на лед.

Спускаемият модул ще се опита да събере 2000 грама материал - както изгребван от повърхността, по този начин и събран от дълбоки пластове.

Материалът ще се натовари на модул за изстрелване. Той ще се насочи за среща с маневриращ модул, останал в орбита към Луната. След това двата апарата ще се скачат и ще потеглят назад към Земята.

Стъпките на задачата припомнят извънредно доста на " Аполо ". По този метод Пекин ще реализира и подготовка за бъдещо пращане на хора на естествения земен сателит, както и за задача до Марс.

Очаква се задачата да продължи 53 дни. Ако тя е сполучлива, това би било първото в историята взимане на проби от противоположната страна на Луната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР