Спането в стая с включен вентилатор е лоша идея -

...
Спането в стая с включен вентилатор е лоша идея -
Коментари Харесай

Защо никога не трябва да спите на включен вентилатор?

Спането в стая с включен вентилатор е неприятна концепция - аргументите за това са свързани с риска от разнообразни здравословни проблеми.

Експертите по съня от Sleep Advisor показват шест значими аргументи, заради които е по-добре да изключите вентилатора преди сън, оповестява Express.

1. Алергични реакции

Според специалисти работещият вентилатор се оказва проблем за страдащите от алергии.

С циркулацията на въздуха, която се форсира под въздействието на включения вентилатор, алергените във въздуха (полени, прах) се придвижват по-лесно до синусите. Ако сте склонни към алергии, астма и сенна хрема, това може да аргументи доста проблеми, предизвестяват специалистите.

Освен това перките на самия апарат също са покрити с прахуляк и нечистотия, които се разпръсват из стаята при всяко включване на уреда.
 15 хитрини, с които да преборим жегата, без да си купуваме климатик 15 хитрини, с които да преборим жегата, без да си купуваме климатик
Топлите летни дни са дълго чакано време през годината. Въпреки това, не можете да прекарате всички на брега на морето. Част от тях прек...

2. Изсушаване на лигавиците

Може да ви се коства, че вентилаторът охлажда въздуха прелестно, само че когато работи непрекъснато той способства за несъразмерната сухота на кожата и лигавиците. От своя страна пресушената лигавиците са най-прекият път към нахлуване на вируси и бактерии в дихателната система.

3. Проблеми със синусите

Ако носните канали стартират да изсъхват, това попречва естественото дишане. В резултат тялото ще създава повече слуз, за ​​да се опита да компенсира дефицита на О2. Възможните недоволства са свързани със задръстване на носа и главоболие.

4. Възпаление на гърлото
 Няма да повярвате какво се случва, в случай че прозорците на колата са отворени, до момента в който климатикът работи Няма да повярвате какво се случва, в случай че прозорците на колата са отворени, до момента в който климатикът работи
Навсякъде се приказва, че в случай че прозорците бъдат отворени, до момента в който климатикът работи, то доста евентуално е устройството да се повреди. До гол...

Ако спите с отворена уста през нощта, стартирането на вентилатор може да аргументи пресъхване на гърлото и синусите. В резултат на това със загубата на влага в лигавиците, имунната преграда отслабва и рискът от зараза, атакуваща тези области, се усилва.

5. Болка в мускулите

Друга причина, заради която не би трябвало да спите с включен вентилатор, е, че рискувате да се разсъните с болки в мускулите и вдървеност. Постоянният приток на съсредоточен студен въздух може да докара до конвулсии в мускулите.

6. Негативно въздействие върху здравето на ушите и мозъка

Шумът, който вентилаторът издава, подтиква слуховата система и я поддържа в напрежение, макар че тялото би трябвало да си почива по време на нощния сън. Всичко това се отразява отрицателно на действието на органите на слуха. Освен това мозъкът също реагира на звукови тласъци. Работещият през нощта вентилатор ще се отрази отрицателно и на неговото здраве.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР