Спагети и сьомга - пленителна комбинация за хора, които обичат

...
Спагети и сьомга - пленителна комбинация за хора, които обичат
Коментари Харесай

Спагети с цяло парче сьомга

Спагети и сьомга - пленителна композиция за хора, които обичат вкусната и качествена храна

Необходими Продукти

● спагети - 220 - 230 г
● лук - 1 глава, малка/средна
● сметана - 300 г готварска
● гъби - 160 година Шейтаке
● пармезан - 100 - 110 г
● моцарела - 100 г зряла, настъргана
● сьомга - 260 г филе с кожа
● зехтин - 4 - 5 с.л.
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Накълцайте лука и го запържете в 3-4 лъжици зехтин. Добавете гъбите, почистени и едро нарязани и още малко зехтин, тъй като те бързо го поемат. Гответе 2 минути при непрекъснато безредие и налейте пълномаслена готварска сметана и 1/2 к.ч. вода. Намалете огъня до най-малко и оставете сосът постепенно да къкри.

Сложете спагетите да се варят съгласно напътствието на пакета им за подготвеност ал денте. Когато варите спагети, не ги начупвайте никога, а ги пуснете цели, изправени във врящата вода и разпръснати под форма на ветрило. Побутвайте стърчащите краища и по този начин лека бавно ще се потопят задачите, защото изпод тази част, която е във водата, ще омеква.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на мощен огън - една степен под оптималната. Нарежете сьомгата на скалопини и запечете първо от страната на кожата, след това от другите страни за малко, с цел да остане с нежна вътрешност. Извадете скалопините и когато изстинат, леко (за да не се опарите) отделете кожата с изострен нож. Тя пада елементарно, само че въпреки всичко използвайте ножа, с цел да не се начупват частите риба. Посолете и оставете настрани.

Сварените ал денте спагети загребвайте с уред за задачата и пускайте в соса дружно с малко от водата от варенето. Сложете мазнината и сосчето от готвенето на сьомгата. Добавете пармезана и моцарелата, сол на усет и с наклоняване на тигана към вашата срещуположна страна и леко подмятане и замятане смесете всичко.

Разпределете спагетите на порции и върху всяка поставяйте парче или две от сьомгата и стръкчета свеж босилек.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР