Спадът на спотовите цени на природния газ в Европа започна

...
Спадът на спотовите цени на природния газ в Европа започна
Коментари Харесай

Гърция иска арбитраж за цената на руския газ

Спадът на спотовите цени на природния газ в Европа стартира да води до правосъдни искове от страна на европейски купувачи по съществуващи контракти с " Газпром ". Гръцката DEPA, която не съумя да накара " Газпром " да понижи цената по контракта и да направи отстъпки във връзка с " вземи или заплати ", реши да подаде молба за арбитраж. Дружествата договарят редом, само че в това време DEPA реши да се възползва от обективните компликации, които " Газпром " изпитва сега при отбраната на ползите си в европейските съдилища.

Гръцката компания DEPA Commercial е почнала арбитражно произвеждане против " Газпром " по отношение на контракт за доставка на газ, като желае понижаване на цената по дълготраен контракт, подписан през 2022 година, заяви ръководителят на компанията Константинос Ксифарас на 28 март.

" Трябва да имаме конкурентни цени, само че сега това не е по този начин... Търговските договаряния не престават и в този момент, те не са спрели, само че компанията предприе идната стъпка - подаде молба за арбитраж. " - уточни той.

" Газпром " отхвърли да разяснява тематиката. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР