Спад в новорегистрираните случаи на коронавирус се наблюдава в последните

...
Спад в новорегистрираните случаи на коронавирус се наблюдава в последните
Коментари Харесай

Спад на новите случаи в ЮАР в последните дни

Спад в новорегистрираните случаи на ковид се следи в последните дни в Южна Африка.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 9029 нови случая, а през вчерашния ден - 7216. Картината е доста по-различна от преди седмица, когато статистиката показваше по над 21 хиляди новозаразени с новия вид Омикрон.
Южна Африка маха карантината за хора без признаци на COVID-19
В Южна Африка, откъдето потегли " Омикрон ", отпада карантината и следенето за хората без признаци на ковид, заяви БиТиВи.&nb...
Прочети повече
На фона на лекия спад обаче Южна Африка върна разпоредбите за карантиниране на хора, които са били в контакт с позитивни за ковид, и следенето на контактните, отменяйки облекчаването на ограниченията от предходната седмица.

Като се позоваха на обстоятелството, че множеството южноафриканци са имунизирани, предходната седмица здравните управляващи позволиха на контактните да не се самоизолират, а единствено да заобикалят местата, където се събират доста хора. Само развилите признаци трябваше да си вършат проби, като тези с леки признаци трябваше да се изолират за 8 дни, а тежките случаи - за 10.

Сега Министерството на здравеопазването заяви, че ще се съобрази с получени мнения и мнения, че неналичието на правила ще докара до още по-широко разпространяване на мощно заразния вид Омикрон, който беше открит за първи път в Южна Африка в края на ноември. 

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР