SpaceX се подготвя за втори опит да изстреля 4 нови членове на екипажа до космическата станция

...
SpaceX се подготвя в петък за втори опит за изстрелване
Коментари Харесай

SpaceX се подготвя в петък за втори опит за изстрелване на космически кораб Crew Dragon рано в събота с полет, който да носи екипаж от трима души и един -жена до Международната космическа станция, за да замени четирима други летци, приключващи шестмесечен престой.

Излитането от историческата площадка 39A в космическия център Кенеди е насочено към 3:27 ч. EDT събота, започвайки 29-часово рандеву с космическата станция, установяване на скачване в 8:39 сутринта местно време в неделя.

Командирът на Екипаж-7 Жасмин Могбели, астронавтът на Европейската космическа агенция Андреас Могенсен, японският астронавт-хирург Сатоши Фурукава и руският космонавт Константин Борисов са първият изцяло международен екипаж, който лети на борда на фериботен кораб на SpaceX.

Те планират да заменят командира на Crew-6 Стивън Боуен, пилота Уди Хобург, астронавта от Обединените арабски емирства Султан Алнеяди и космонавта Андрей Федяев, които бяха изстреляни към станцията миналия март.

NASA и SpaceX планираха да изстрелят мисията Crew-7 рано в петък, но полетът беше отменен късно в четвъртък, когато мениджърите на мисията решиха да „открият документи“ относно компонентите в системата за поддържане на живота на Crew Dragon – компоненти, които работеха нормално по време на тестовете преди полета – не бяха напълно затворени.

„Екипите решиха да отделят допълнително време, за да потвърдят отново изискваните фактори за безопасност и оперативен резерв върху един от компонентите на системата за контрол на околната среда и животоподдържане (ECLSS) на космическия кораб Dragon", каза НАСА в публикация в блог.

Въпросните специфични клапани на борда на Crew-7 Dragon, очакващ изстрелване, и Crew-6 Dragon, които понастоящем са закачени на космическата станция, "се представят нормално и се изпълняват според очакванията при всички тестове преди полета", се казва в публикацията в блога.

Не са предоставени други подробности.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР