SpaceX отлага планираното първо изстрелване на гигантската си космическа ракета

...
SpaceX отлага планираното първо изстрелване на гигантската си космическа ракета
Коментари Харесай

SpaceX отлага първия старт на огромната ракета Falcon Heavy

SpaceX отсрочва плануваното първо изстрелване на гигантската си галактическа ракета Falcon Heavy. По-рано тази седмица новината беше обявена от AviationWeek, като в този момент компанията я удостоверява публично. Първият полет трябваше да се случи до края на тази година, само че в този момент се отсрочва за първите седмици на идната година.

SpaceX ще изстреля скришен товар в космоса

Първият български частен спътник излетя в Съединени американски щати

Вместо това през този месец ракетата ще излезе на една от площадките на космодрума в галактическия център "Кенеди ", за първо включване на моторите и тест, само че без полет. Според президента на SpaceX Гуин Шотуел към две седмици след статичния тест, Falcon Heavy ще може да направи и първия си полет.

Космическият отпадък става все по-голям проблем

Неуправляема китайска станция заплашва Европа

Falcon Heavy е специфична версия на досегашната ракета Faclon 9 на SpaceX. Тя е планувана за преноса на много по-тежки товари, като има 27 мотора. Това я прави най-мощната ракета в света, като ще може да извежда по-тежки товари в по-висока орбита. Falcon Heavy ще сложи началото на още по-амбициозните задачи на SpaceX, като също като Falcon 9 множеството детайли от нея ще могат да се употребяват неведнъж.

Мъск желае SpaceX да употребява една ракета два пъти за 24 часа

SpaceX сполучливо употребява два пъти капсулата Dragon

Ракетата в действителност се създава от 2005 година, като първият ѝ полет трябваше да бъде още през 2013 г, Отлаганията обаче са нещо предстоящо в галактическата промишленост изключително на фона на прекомерно амбициозните периоди, които Илон Мъск обича да слага, отбелязва TechCrunch. Самият Мъск е предупреждавал нееднократно, че чака първият полет на Falcon Heavy да е много сложен, като е допустимо ракетата да не полети високо при първия си опит.

Мъск желае първите ракети да полетят към Марс до 5 години

Въпреки това задачите пред първия полет още веднъж са високи. SpaceX желае след достигането на избрана височина двата странични модула да се отделят от главното тяло и да се приземят назад на две обособени площадки. Централното тяло ще продължи полета си още малко, след което би трябвало да кацне на плаваща площадка в Атлантическия океан.

Междувременно различен екип на SpaceX се готви за към този момент рутинните изстрелвания на Falcon 9. На 8-ми декември е плануван идващият полет с доставка на хранителни запаси и съоръжение на НАСА за Международната галактическа станция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР