Спа терапии и процедури са били използвани още от древни

...
Спа терапии и процедури са били използвани още от древни
Коментари Харесай

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Спа лечения и процедури са били употребявани още от антични времена. Те са доста потребни, приятни и релаксиращи. Спа се свързва с балнеолечение или балнеотерапия. Чрез водата античните хора лекували доста болести.

Чудодейното деяние на минералните извори било познато в Египет, Рим, Гърция, Япония и други страни от Запада Европа.

Има две версии за произхода на думата „ спа “. Едната е, че произлиза от името на град Спа в Белгия, а другата, че „ спа “ е акроним от латинската фраза „ Salus Per Aquam “ или „ Здраве посредством вода “.

Още античните римляни са познавали лековитите качества на водата. Като доказателство за това са откритите остатъци от римски терми и по нашите земи. В Кюстендил, Хисар, Варна се намират остатъци от такива антични терми.

Спа процедури се развивали към места с естествени извори на минерална вода.

Постепенно ходенето на спа ппроцедури и правенето на спа лечения става известно и съвременно на всички места по света. Днес има доста спа хотели, които оферират първокласни спа процедури, а също има и специфични спа центрове, които може да посетите. Нищо не може да размени удоволствието и прочувственото прекарване на една спа терапия.

Съвременният човек избира спа освен поради здравословния резултат на водата, а поради релакс, успокоение, наслаждение, почивка за сетивата и приятни прекарвания.

Има разнообразни лечебни, възстановяващи и релакс спа лечения както за лице, по този начин и за тяло.

Днес може да чуете освен за елементарен масаж, а за ароматотерапевтичен масаж.

Спа терапиите с шоколад, с кафе, с мед, с кокос, с цитрус ще ви пренасат в един магически свят без отмалялост и стрес.

Ето кои са 3 най- вълшебни спа лечения:

Терапия с шоколад

Защо с шоколад?

Обичате да хапвате шоклад във всичките му типове. Радвате се на аромата и усета му. Но той може да ви зарадва и с един паметен отпускащ масаж.

Шоколадовите лечения са огромен шлагер в Европа от няколко години. В тях се употребяват специфични артикули с дестилат от какао, които карат кожата да наподобява млада, гладка, нежна, в отличен тип. Съставките на какаото имат свойство да забавят процесите на стареене на кожата.

Терапията с шоколад включва: първична подготовка на тялото, намазване с шоколад, увиване с фолио и стопляне. Продължителност от половин час, измиване единствено с вода и масаж на цялото тяло. За край може да изпиете чаша топъл шоколад или чаша вино.

Масажът с шоколад задейства производството на „ хормона на щастието “, понижава болката и провокира възприятие на цялостно благополучие.

Може да си извършите и други спа лечения като маска за лице с шоколад или разчистване на лицето с шоколад.

Терапия „ Шоколад “ може да си извършите и в къщи като закупите специфични артикули, в които е добре да има натурални частици кафе, какаово масло; какаов прахуляк, зехтин, витамин Е.

Опитайте една, с цел да зарадвате душата и тялото си.

 Вълшебни спа лечения с кафе и шоколад

Терапия с кафе

Кафето е неповторима напитка, само че и извънреден артикул за спа процедури.

Това, което се предлага в спа центровете на основата на кафе са: разтривки, пилинг маски, пилинг на тялото с кафе, антицелулитен масаж, приложения с кафе и шоколад, детокс апликация на гърба с мед и кафе, Anti-age терапия с кафе.

Кофеинът, който се съдържа в кафето, е съществена съставна част на спа лечения срещу целулит. Кафето има абразивна основа и с него елементарно се вършат пилинг маски и разтривки. То отстранява горния пласт на клетките на кожата и по тази причина се смята, че може да понижи целулита. Също по този начин, експерти считат, че масаж с кафе изгаря непотребните мазнини, по тази причина оказва помощ и в битката срещ килограмите. Кара тялото да наподобява крепко, плътно и по-слабо. Кафето отстранява токсините под кожата, тъмните кръгове под очите, хидратира кожата, стяга мускулите, усъвършенства тена, успокоява възпаленията.

Масажът с шоколад включва: типичен, повсеместен масаж, начало с нанасяне на ексфолиант с кафе, нанасяне на плътна маска с шоколад и следващ масаж. Създава се прелестно чувство за комфорт.

Такива спа лечения с кафе може да извършите в къщи като употребявате натуралната наслойка от сурешното ви кафе.

Опитайте една спа терапия с кафе, с цел да зарадвате всичките си сетива.

 Вълшебни спа лечения с кафе и шоколад

Терапия с цитруси

Цитрусите се употребяват освен за храна, само че могат да тонизират кожата и тялото на индивида.

Ако желаете да се чувствате свежи, да ухаете през целия ден на лимон и портокал, направете един тонизиращ масаж с цитруси. Цитрусовите масла ухаят прелестно и работят благотворно на душeвността.

Освежаваща спа терапия с цитруси включва масаж с портокал, лимон или мандарина.

Масажът има мощно тонизиращо и освежаващо деяние. Включените етеричните масла от цитруси в добавка на мента и витамин С, обезпечават чудесно филтриране и стягане на кожата. Няма изсушаване, а единствено пресен резултат. Зареждате се с сила за целия ден, ухаете на плодови аромати и се радвате на живота.

Други енергизиращи разтривки са тези, които употребяват натурални масла от гроздови семки, култивиран чай, жасмин и роза.

Тези разтривки освен енергизират, само че и пречистват физически и духовно организма. Подобряват функционалностите на тялото и го тонизират.

 Вълшебни спа лечения с кафе и шоколад

Ароматотерапията и масажът отстраняват умората, зареждат ви с позитивни страсти и положително въодушевление.

Опитайте една спа терапия с цитруси, с цел да усетите резултата на плодовите аромати и етерични масла.

Днес съвсем всички хора вършат спа лечения, с цел да подобрят здравето си, да се подмладят, да релаксират или да преживеят едни прелестни мигове.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР