Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че промяната с оставката на министър

...
Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че промяната с оставката на министър
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят му вече не работи

Соцлидерката Корнелия Нинова съобщи, че смяната с оставката на министър няма да промени нищо в ръководството, а също така Нено Димов не е единственият провинен за водната рецесия.
„ Борисов прибягва до промяна на аварийните гуми на кола, чийто мотор към този момент не работи. Тя не се движи и потегля на заден ход. Много пъти сме били очевидци на промяна на министри в негови кабинети без да се промени нищо. Нашата политика е да се смени моделът и цялото правителство”, сподели Корнелия Нинова.
„ Нено Димов не е единственият провинен и е изкупителна жертва на целия този модел. Има много институции, които са виновни за тези проблеми. Министрите на ГЕРБ не ги закачат. Предимно съдружният сътрудник поема отговорността”, разяснява Нинова.
Тя уточни, че въпросът за отговорността стои отворен и е на първо място в премиера.
„ Вотът на съмнение не е единствено за рецесията в Перник. Той е за националния проблем с водата, за безконтролния импорт и горене на отпадъци, който замърсява въздуха”, съобщи тя.
За Нинова е доста по-интересен въпросът с вноса на боклука не от Италия, а от трети страни, като уточни, че сме внесли и 3 тона болничен боклук.
"Сега единствено Нено Димов е отговорен. А вносът от третия свят от кое място е? От митниците. А Горанов къде е, с цел да каже кой е направлявал този импорт? Къде се горят тези отпадъци, какви са резултатите от това нещо?”, попита Корнелия Нинова.
Тя разяснява и разкритието на шефа на НЗОК Дечо Дечев, че едно и също лекарство се заплащало на частните лечебни заведения в пъти по-скъпо, по отношение на държавните и общинските. Това изказване беше опровергано от частните лечебни заведения, само че Българска социалистическа партия разгласи, че в тази връзка внася сигнал в прокуратурата.
„ Докато лечебните заведения са търговски сдружения, който и министър да пристигна, резултатът ще е същият. Пак се вършат на сюрпризирани, че не са знаели, че едно лекарство в общинската болница е 150 лева, а в частната е 1 050 лева Как не знаете? Вие предложихте този закон. ГЕРБ внесоха този закон и си го одобриха, съгласно който частните лечебни заведения не вършат публични поръчки. Тук не става въпрос за безхаберие и неведение. Това е умишлена политика и за това е отговорен първият”, упрекна Нинова премиера.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР