Соцлидерът Корнелия Нинова се отчете за резултатите от проведените срещи

...
Соцлидерът Корнелия Нинова се отчете за резултатите от проведените срещи
Коментари Харесай

Нинова брани земеделската земя

Соцлидерът Корнелия Нинова се регистрира за резултатите от извършените срещи с партиите за проблема със свободна продажба на земеделска земя.

Европейска комисия упорства възбраната да падне. Ако не се съобразим, ни чакат солени санкции, посочи водачът на левицата.

Нинова е разговаряла с партийните водачи. Помолих да превъзмогнем партийните си разлики и да търсим обединяване по тематика, която е народен интерес, изясни в коридорите на Народно събрание аленият водач.

Поправката да не се приема и внася в този момент, решили партиите. Движение за права и свободи обаче били срещу. Те предложили два месеца да се мисли за решение и евродепутатите да бъдат включени в разискванията. Трябвало да се проведат и диалози с Европейска комисия и да се откри решение за ограничаване на свободното пласиране на земеделска земя.

Нинова желае изключително съвещание на земеделската комисия и да се дискутира тематиката дружно с министъра на земеделието Румен Порожанов.

От президента Румен Радев пък соцлидерът желае институционално обединяване по тематиката. Движение за права и свободи считали, че би трябвало да осъществим условието на Брюксел и да падне ограничаването за продажба на земя на чужденци, само че Корнелия Нинова отсече, че земеделската земя е национално благосъстояние. Ограничение имало и в Полша, Унгария и други европейски страни, които не дават земя да се купува от чужденци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР