Социолозите доц. Алексей Пампоров и Кольо Колев коментираха пред Euronews

...
Социолозите доц. Алексей Пампоров и Кольо Колев коментираха пред Euronews
Коментари Харесай

Социолози прогнозират - възможно е правителство от типа на служебното, но назначено от парламента

Социолозите доцент Алексей Пампоров и Кольо Колев разясниха пред Euronews Bulgaria разясниха упованията си за изхода от днешните парламентарни избори. Двамата се сплотиха към мнението, че интензивността още веднъж ще е много ниска - към 2,5 млн. българи ще отидат до урните, а наесен евентуално ще имаме избор " две в едно ", т.е. локални и парламентарни избори дружно.

" Не виждам опция за образуване на устойчиво съдружно държавно управление, по-скоро ще бъде търсено държавно управление, което да не наподобява като съдружно, нещо вид служебно, но назначено този път от Народното събрание . Всеки ужким е част от това, само че не носи отговорност за него... ", уточни Колев.

Според него в новия парламент ще има 6 или 7 обединения. 

" Нямаше сериозен спор за просветителните политики, за опазването на здравето. Почти 300 000 души са без персонални документи в страната, за което не се приказва, над милион хора са без здравни осигуровки, за което също не се приказва. Съществуват доста съществени проблеми в обществената сфера, а цялата акция беше едни червени линии ", счита Алексей Пампоров. по думите му по време на акцията " всеки обясняваше какъв брой са неприятни другите, без да каже какво може действително да стане ".

" За пети път едни и същи политици водят листите, хората споделят, че желаят нови лица. За миг се появиха, а по-късно същите и същите ", уточни той.

" Съгласен съм, че не може да бъде устойчиво държавно управление и вероятно октомври да има избори две в едно. Има хора, които бягат от локални и парламентарни избори дружно. Когато има мощни кметове, които дърпат гласове, другите партии ги е боязън... ", аргументира се Пампоров.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР