Социалното предприемачество има цел постигането на социално въздействие, а не

...
Социалното предприемачество има цел постигането на социално въздействие, а не
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Социалното предприемачество цели социално въздействие

Социалното предприемачество има цел постигането на обществено влияние, а не генерирането на облага за своите притежатели. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова в студиото на " Денят стартира ".

Зорница Русинова, заместник-министър на труда и обществената политика: Социалното предприемачество първо развива предприемачески умения в хората, които работят и могат да го провеждат. Второ, дава опция в действителност за трудова интеграция на хора, които другояче доста мъчно биха си намерили работа.
Целта на Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " е основаването на нужната инфраструктура, както и да се обезпечат заплатите в първите шест до 12 месеца. Социалните предприятия у нас доста мъчно могат да устоят на конкуренцията, по тази причина от министерството освен с първичното основаване са подпомагани, само че и се вършат първи стъпки към първите микро кредитни схеми. Става въпрос за ниско лихвени заеми с рента от към 3% до 25 000 евро.

От есента на тази година започва и консултантска помощ като размера ѝ е 5000 лв., с цел да може обществените предприятия да станат устойчиви. Общият бюджет е съвсем 45 милиона. 90% от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " към този момент е съвсем контрактувана към разнообразни схеми.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР