5 измами със социалното осигуряване (и как да ги избегнете)

...
Социалното осигуряване е критична защитна мрежа за пенсионерите в Съединените
Коментари Харесай

Социалното осигуряване е критична защитна мрежа за пенсионерите в Съединените щати. В края на краищата финансовата подкрепа, осигурена от програмата за социално осигуряване, предлага на много възрастни хора стабилността, необходима през техните златни години - и в някои случаи тези плащания могат да бъдат основният им източник на доход по време на пенсиониране.

Но дори вашите социални осигуровки да не са единственият ви източник на финансиране по време на пенсиониране, тези пари пак могат да бъдат жизненоважно допълнение към вашия финансов план. За съжаление, измамниците непрекъснато измислят нови начини да използват тази система за своя печалба, излагайки на риск вашите трудно спечелени пенсионни спестявания.

Ето защо Администрацията за социално осигуряване (SSA) редовно издава предупреждения за циркулиращите измами — така че да знаете за какво да внимавате. И така, кои са някои от най-често срещаните тактики за измами на социалното осигуряване и как можете да ги избегнете? По-долу ще разбием какво трябва да знаете.

Научете как да защитите самоличността си и социалноосигурителните си предимства тук.

5 социалноосигурителни измами (и как да избегнете тях)

Има широк набор от измами за социално осигуряване, за които трябва да внимавате. Някои от най-разпространените измами включват:

Измамата с представяне за самоличност

Една от най-разпространените измами за социално осигуряване включва измамници, представящи се за служители на SSA. Измамниците могат да се свържат по телефона, имейл или дори лично, твърдейки, че има проблем с вашите социални осигуровки. Те често използват тактики на страха, за да ви притиснат да предоставите поверителна лична информация, като вашия социалноосигурителен номер или данни за банкова сметка.

Как да го избегнете:

Никога не споделяйте лична информация по телефона или имейла, освен ако Вие инициирате контакта. Прекратете подозрителни обаждания от лица, които твърдят, че са представители на SSA. Проверете легитимността на всяка комуникация със SSA, като се обадите на официалния телефонен номер на SSA или посетите официалния уебсайт.

Разберете как можете по-добре да защитите вашите финанси тук.

Измамата с фалшива карта за социално осигуряване

Измамниците също се насочват към лица, търсещи заместващи карти за социално осигуряване. Те може да предложат да ускорят процеса или да заявят, че трябва да платите такса за нова карта, която обикновено е безплатна. След това измамниците запазват фалшивите такси, които сте им платили — и вие няма да получите заместващата социалноосигурителна карта.

Как да го избегнете:

Поискайте заместваща социалноосигурителна карта директно от длъжностното лице Уебсайт или офис на SSA. Никога не плащайте за заместваща карта; трябва да е безплатно. Бъдете внимателни с всякакви онлайн услуги, които твърдят, че предоставят карта срещу заплащане.

Измама със заплахата от спиране на обезщетения

В тази измама измамниците твърдят, че вашите социални осигуровки ще бъдат спрени поради престъпна дейност или проблем с вашия акаунт. Те могат да изискат незабавно плащане или лична информация, за да разрешат проблема.

Как да го избегнете:

Разберете, че SSA няма да заплашва да спре вашите обезщетения без предварително съобщение. Проверете всички твърдения за спиране на обезщетения като се свържете директно със SSA. Докладвайте всички подозрителни обаждания или съобщения до Федералната търговска комисия (FTC) и SSA.

Измама с инвестиционни възможности

Измамниците понякога представят примамливи инвестиционни възможности, като твърдят, че могат да подобрят вашите социални Облаги за сигурност или ви осигуряват допълнителен доход. Тези схеми често изискват предварителни такси или включват измамни инвестиции.

Как да го избегнете:

Бъдете скептични към всяка инвестиционна оферта, която обещава да увеличи вашите социални осигуровки. Проучете внимателно инвестиционните възможности и се консултирайте с доверен финансов съветник. Избягвайте инвестиции, които изискват да споделяте своя социалноосигурителен номер или лична информация.

Измамата с надплащане на социално осигуряване

В тази измама измамниците твърдят, че сте получили излишни социалноосигурителни обезщетения и трябва изплатете ги незабавно. Те могат да ви притискат да извършвате плащания чрез карти за подаръци, банкови преводи или други непроследими методи.

Как да го избегнете:

Проверете всички искове за надплащане, като се свържете директно със SSA. Бъдете внимателни към всеки, който изисква необичайни методи на плащане или заплашителни съдебни действия. Докладвайте предполагаеми измами с надплащане на SSA и FTC.

Други начини да се предпазите от измами

В епоха, в която измамниците стават все по-усъвършенствани в методите си, е важно е да имате стабилна линия на защита срещу кражба на самоличност и финансови измами. Един ценен инструмент във вашия арсенал за защита на вашата лична информация и финансово благополучие е реномирана услуга за защита от кражба на самоличност.

Има множество опции, достъпни за вас, и една от най-добрите опции е LifeLock. Въпреки че услугите от тези услуги за защита на самоличността се различават, всички те имат за цел да ви помогнат да се защитите от често срещани измами за социално осигуряване и други заплахи, свързани със самоличността. Ето какво обикновено предлагат тези услуги:

Наблюдение в реално време: Много от тези услуги, включително LifeLock, предлагат 24/7 наблюдение на вашата лична информация, включително вашия социалноосигурителен номер. Ако бъде открито неразрешено използване на вашата информация, ще бъдете предупредени. Застраховка за кражба на самоличност: Тази застраховка може да ви помогне да покриете разходите, свързани с възстановяването на самоличността ви и разрешаването на всички финансови загуби, възникнали поради кражбата. SSN и кредитни сигнали: Като се има предвид разпространението на измами за социално осигуряване, тези услуги обикновено ще следят внимателно вашите Социалноосигурителен номер и ви предупреждава, ако вашият SSN се използва за кандидатстване за кредит или други услуги. Други защити: Може да получите други защити, като наблюдение на Dark Web, защита на изгубен портфейл или дори възстановяване на откраднати средства. LifeLock предлага и трите, но отново защитите ще варират в зависимост от избраната от вас услуга и плана, който избирате.

Но докато тези типове услуги могат да бъдат ценни инструменти за защита на вашата самоличност и финанси, важно е да запомните, че нито една услуга не може да гарантира пълен имунитет срещу измами или кражба на самоличност. Направете проучване и намерете подходящата услуга за вас. Започнете с LifeLock тук сега!

Долната линия

Защитата на вашите социални осигуровки и лична информация е от решаващо значение за осигуряването на вашето пенсиониране. Като сте информирани за често срещаните измами със социалното осигуряване и следвате тези съвети, можете да намалите риска да станете жертва на измамници. Не забравяйте, че Администрацията за социално осигуряване никога няма да иска чувствителна информация или да изисква незабавно плащане по телефона или имейла. Така че, бъдете бдителни и се уверете, че знаете какво да търсите, за да сте защитени от тези често срещани измами.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР