Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството

...
Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството
Коментари Харесай

Идея на министър: По 15 бона за семействата, които изгубиха близки при потопа в Царево

Социалното министерство ще насочи идната сряда на съвещанието на държавното управление предложение за установяване на еднократна помощ от 15 000 лв. за фамилиите, изгубили непосредствен при бедствието в община Царево - това разгласи министърът на труда Иванка Шалапатова пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия:

" На този стадий това са четири семейства, за които предлагането на нашия екип е да бъде всяко едно от тях подкрепено с 15 000 лв. еднократна помощ. Вие знаете, че с тази помощ в действителност подкрепяме фамилиите, откакто всички въможности са изчерпани и прочувственото и психическо консултиране е почнало въпреки всичко с финансова помощ за посрещането на всички последици от загубата на живота на околните ".

До момента са подадени 41 заявки за разпределяне на еднократна помощ. Такава към този момент е отпусната на едно от потърпевшите фамилии в оптималния размер от 1512 лева, останалите заявки са регистрирани и се обработват. Министър Шалапатова сподели, че практиката при бедствия сочи, че в първите дни заявките не са доста, той като хората още са под въздействието на случилото се. Заедно с екип от Агенцията за обществено подкрепяне тя ще посети Царево в края на седмицата, с цел да се проучва резултата от подхванатите досега ограничения в поддръжка на потърпевшите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР