Социалното дистанциране затвори много хора в домовете. Постепенно обаче работният

...
Социалното дистанциране затвори много хора в домовете. Постепенно обаче работният
Коментари Харесай

Полезни съвети: Ето как да намалим риска от коронавирус в офиса и дома

Социалното разграничаване затвори доста хора в домовете. Постепенно обаче работният темп ще бъде възобновен и офисите още веднъж ще се изпълнят. Затова учените обмислят по какъв начин те могат да бъдат по-безопасни против болестта, заяви списанието на Американското сдружение на микробиолозите "Ем системс ".
Някои от рекомендациите са налични за всички. Според учени от университета на Калифорния в Дейвис и университета на Орегон проветряването и стартирането на повече естествена светлина в пространствата основава по-здравословна среда.
Здравните експерти още не знаят тъкмо по какъв начин се популяризира новият ковид. Известно е, че той се предава от човек на човек.
Вирусите претърпяват и на повърхности, като бюрата, само че специалистите не са сигурни какъв брой дълго SARS-CoV-2 остава жив. Може да е часове, или дни, при липса на добра стерилизация.
Учените не знаят какъв брой ефикасна е слънчевата светлина против вируса, само че тя несъмнено е потребна за хората. Освен това не коства нищо и е елементарен метод за битка с него.
"Дневната светлина е широкодостъпен и безвъзмезден запас в постройките и има малко дефекти за потреблението й, а изгодите от нея за здравето са добре документирани ", пишат учените.
Едно от главните неща, които могат да създадат хората освен в офисите, само че и в домовете си, е да ги проветряват - да усилват въздушния поток. Колкото повече външен въздух влиза в постройките, толкоз повече се разрежда количеството на вирусните частици, реещи се из пространствата. Дори най-хубавите филтри пропущат вируси в изцяло затворените здания.
Вирусите харесват по-сух въздух и не могат да се придвижват доста надалеч във влажни условия. Влажността се отразява и на защитната обвивка на доста вируси, в това число и ковид. Достатъчната мокрота може да повреди вируса, даже да го дезактивира.
Докато офисите проработят още веднъж, общественото разграничаване, постоянното миене на ръцете, стартирането на светлина в домовете и проветряването им са най-хубавите неща, които можем да създадем, за до останем здрави в пандемията, напомнят учените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР