Социалноосигурителните плащания ще продължат, ако правителството прекрати дейността

...
Не се притеснявайте, възрастни граждани. Все още ще получавате вашите
Коментари Харесай

Не се притеснявайте, възрастни граждани. Все още ще получавате вашите чекове за социално осигуряване, ако федералното правителство затвори следващата седмица.

Изглежда все по-вероятно Конгресът да не може да приеме 12-те законопроекта за бюджетни кредити, които финансират федералните агенции, преди новата фискална година да започне на 1 октомври. Ако това се случи, много федерални операции ще спрат и стотици хиляди федерални работници ще бъди уволнен.

Много възрастни граждани са писали на CNN за опасенията си от загубата на месечните социални осигуровки, от които зависят, за да купуват храна, да плащат за жилище и да си позволят други основни неща и услуги.

 Капитолия на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, във вторник, 19 септември 2023 г. Продължаваща резолюция, представена тази седмица от републиканците в Камарата на представителите, би предотвратила затварянето на правителството, което иначе би започнало на 1 октомври. Фотограф: Ал Драго/Блумбърг чрез Гети Изображения Капитолия на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, във вторник, 19 септември 2023 г. Продължаваща резолюция, представена тази седмица от републиканците в Камарата на представителите, би предотвратила затварянето на правителството, което иначе би започнало на 1 октомври. Фотограф: Ал Драго/Блумбърг чрез Гети Изображения Ал Драго/Блумбърг/Гети изображения

Повече от 66,7 милиона американци са получавали чекове за социално осигуряване към август, според Администрацията за социално осигуряване. Средното месечно обезщетение беше близо 1706 долара.

Причината, поради която плащанията могат да продължат да се извършват, е, че те са задължителни разходи и защото парите идват от доверителен фонд, каза Джейсън Фихтнър, главен икономист в Двупартийния политически център и бивш действащ заместник-комисар в Администрацията за социално осигуряване.

„Най-важното е, че плащанията за социално осигуряване продължават да се изплащат дори по време на спиране на работата на правителството“, каза той, отбелязвайки, че плащанията за инвалидност също ще продължат да се изплащат.

Теренните офиси на агенцията и кол центърът също ще останат отворени за съдействие. Дейностите, които ще продължат, включват заявления за обезщетения, искания за обжалване и издаване на оригинални или заместващи карти за социално осигуряване, съгласно плана за извънредни ситуации на агенцията от средата на август.

„Ние ще продължим дейностите, които са критични за нашите операции за директно обслужване и тези, които са необходими за осигуряване на точно и навременно изплащане на обезщетенията“, каза агенцията в своя план за действие при извънредни ситуации.

Това е промяна от спирането през 1995 г., когато местните офиси на агенцията и центърът за обаждания бяха затворени първоначално и способността й да изпраща точни плащания и да обработва висящи искове и обжалвания беше засегната.

Въпреки това, ако има спиране от 1 октомври, някои услуги ще бъдат временно спрени, докато безизходицата премине. Те включват проверки на обезщетения, от които получателите често се нуждаят, когато кандидатстват за програми за помощ, и подмяна на карти Medicare, каза агенцията.

Като цяло Администрацията за социално осигуряване ще освободи само около 8 500 от своите близо 62 000 работници, според плана за действие при извънредни ситуации.

Все пак възрастните граждани може да почувстват косвено въздействие от спирането дори след края му, каза Нанси Алтман, президент на Social Security Works, група за застъпничество. Персоналът в агенцията е най-ниският от десетилетия и затварянето може да накара още повече хора да напуснат, тъй като федералните служители не получават заплащане по време на безизходицата. Това може допълнително да повлияе на вече обтегнатото обслужване на клиентите в бъдеще, каза тя.

Това е вторият път тази година, в който възрастните граждани се притесняват за получаването на месечните си плащания от федералното правителство.

САЩ бяха близо до изчерпване на парите, за да платят всичките си сметки навреме и изцяло тази пролет, докато Конгресът и администрацията на Байдън се бореха за повишаване на тавана на дълга. Това може да доведе до забавяне на плащанията за социално осигуряване.

Законодателите и администрацията постигнаха споразумение за повишаване на тавана на дълга и предотвратяване на фалит.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР