Социално-здравни кабинети с необходимото оборудване бяха изградени в над 30

...
Социално-здравни кабинети с необходимото оборудване бяха изградени в над 30
Коментари Харесай

Прегледите в социално-здравните кабинети започват по график от село Градец

Социално-здравни кабинети с нужното съоръжение бяха построени в над 30 обитаеми места в Община Видин. Те имат за цел да поддържат възрастните хора, като им дават безвъзмездни медицински прегледи.

По график медицински фелдшер ще съветва и прави операции - мерене на кръвно налягане и кръвна захар, слагане на инжекции по лекарско наставление и други.

Тези от хората, които желаят да употребяват за разнообразни обществени услуги, предлагани от Общинското дружество „ Социални действия “, ще могат да се осведомят в кабинетите за Механизма „ Лична помощ “, „ Асистентска поддръжка “, план „ Топъл обяд “, общинската активност „ Домашен обществен патронаж “ и други над 20 услуги, които действат в Община Видин.

Кметът на с. Градец Илия Томов изрече признателност на управлението на Общината за разкриването на кабинета и показа, че жителите в обитаемото място демонстрират огромен интерес към предлаганата безвъзмездна здравна услуга.

В социално-здравните кабинети възрастните хора ще могат да разчитат на профилирани грижи и ще подобрят качеството си на живот.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР