Социалният предприемач Илина Мутафчиева коментира актуалната политическа обстановка в предаването

...
Социалният предприемач Илина Мутафчиева коментира актуалната политическа обстановка в предаването
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева: В Банкя от вчера до днес сигурно вече са пуснали тока, но позиция все още няма

Социалният бизнесмен Илина Мутафчиева разяснява настоящата политическа конюнктура в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Това че някой оповестява оставки от малкия екран не значи, че ще станат факт. Днес има една оставка, дано да забележим и останалите. Има смисъл от държавното управление до момента в който то извършва промени, приема значими законопроекти или нормативни актове, които да оказват помощ - проекта за възобновяване, затваряне на наказателни процедури и най-много актуализацията на бюджета. Изключително безконтролно сега е да не създадат в Народно събрание актуализация на бюджета. Това е неразумно. Да забележим по какъв начин ще мине идната седмица, която ще бъде много гореща. Аз не чух от Ива Митева отговор по какъв начин си показва тази друга настройка, само че явно е ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, което ще е много необичайно. Това е партия, която се съобщи като протестираща, като антимодел на ГЕРБ и Движение за права и свободи, в този момент да приказва за нов вид на ръководство с тях, мен персонално ме озадачава, не знам ", сподели тя.

Мутафчиева е учудена от позицията на ГЕРБ. " Те си удължиха закуската през днешния ден и не влязоха в точния момент в Народно събрание, само че въпреки това някакси не се чуват и гласове за нови избори от тяхна страна, което също е и миг за разбор. Аз си представях, че и те като съпротива ще желаят нови избори. Очевидно има разсъдък и се вижда, че сега нови избори в границите на война, инфлация, енергийна рецесия и всичко, което се струпва в този миг, е безусловно неразумно. Наистина ми е забавно това, което се случва с ГЕРБ. Те са много тихи в днешния ден, не чух ясни апели от страна на техни водачи за избори. Може би и те добре осъзнават, че актуализацията на бюджета е извънредно значима. И се надявам в действителност, че депутатите ни могат да мислят за народа, а не за личния си интерес сега. Защото нови избори не са решение сега ", добави общественият бизнесмен.

Тя разяснява и думите на Бойко Борисов от нощес, който сподели, че не знае какво се случва, защото в Банкя електричеството е прекратено. " В Банкя от през вчерашния ден до през днешния ден несъмнено към този момент са пуснали тока, само че позиция към момента няма. Иначе слушаме брифинги по един час. Това е доста забавно с мълчанието. Има какво да се пояснява и считам, че всеки един човек може да го изтълкува задоволително вярно, който е с разсъдък в главата си ", счита Мутафчиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР