Социалният министър: Време е минималната заплата да бъде коригирана. Увеличението

...
Социалният министър: Време е минималната заплата да бъде коригирана. Увеличението
Коментари Харесай

Социалният министър: Време е минималната заплата да бъде коригирана


Социалният министър: Време е минималната заплата да бъде поправена. Увеличението на пенсиите с 12% е хармонизирано с показателя на потребителските цени, сподели Иванка Шалапатова.

„ Увеличението на пенсиите с 12% е реалност. Това са средства, заложени в проектобюджета до края на годината, който би трябвало да се гласоподава от Народното събрание “, посочи тя.

По думите ѝ над два милиона души са хората у нас, които чакат финансова поддръжка от държавата под формата на помощи и пенсии.

„ Добра наклонност е и нарастването на минималната работна заплата, която сега тя към този момент е 780 лева От идната година, с решение на Народното събрание, размерът на минималната работна заплата ще се дефинира като 50% от междинната работна брутна заплата “, изясни министър Шалапатова.

„ Доходната политика към момента е дебитор на доста българи. Хората чакат по-адекватно обезщетение за повишението на цените. Вече е време минималната работна заплата да бъде поправена след консенсус на обществените сътрудници. Още от първите дни след моето назначение аз заявих на работодателските организации и на синдикалните, че съществено разгадавам на градивен обществен разговор “, добави още тя.

Като позитивна наклонност Иванка Шалапатова дефинира и обвързването на обществените помощи с линията на бедността у нас.

„ Това е добра вест. Знаем, че линията на беднотия е 504 лв.. От средата на годината, с пари, обезпечени в бюджета, се усилиха редица помощи “, напомни тя. Като образец обществените министър уточни еднократната помощ при спешна обстановка в едно домакинство, която набъбна от 375 лв. на вероятен най-много от 1512 лв..

Шалапатова увери, че всички семейства, потърпевши от наводненията в Северозападна България, получават нужната поддръжка от страната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР