Социалният министър в оставка и член на Националния съвет на

...
Социалният министър в оставка и член на Националния съвет на
Коментари Харесай

Плащането на увеличението на пенсиите може да закъснее

Социалният министър в оставка и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Георги Гьоков разяснява, че има възможност да закъснее изплащането на нарастването на пенсиите за пенсионерите. Причината е в отсрочените периоди в Народното събрание:
 
" Вече тотално закъсняваме с графика, тъй като на 24-ти трябваше да бъде одобри на второ четене бюджета на Държавното публично обезпечаване, а в понеделник огромния бюджет, само че закъсняваме. Това забавяне води до моите терзания, че Национален осигурителен институт физически нямаше да може да изплати пенсиите в нормалното време от 7 до 20 юли.
 
Ако бъде признато, няма проблем, да речем, пенсионерите да получат старите си пенсии през юли, а през август новия размер нарастване - с отплата или със задна дата разликата от увеличените пенсии за юли.
 
Но дали е редно, тъй като хората го чакат и в тия инфлации, в този момент всеки месец е значим. Не стига, че чакахме юли месец да пристигна, ами в този момент ще чакаме и август да пристигна ", разяснява Гьоков, представен от БНР.

На въпрос, в случай че в този момент бъде призната актуализацията на бюджета, през октомври с какъв брой % ще се усилят пенсиите, министърът сподели следното:

Адемов: Всички пенсионери ще получат нарастване още през юли

„ Там не целим увеличение на всички пенсии. Там целим да сближим старите с новите пенсии и да въведем някаква правдивост, която отсъства дълги години. Тогава към 750 000 пенсионери ще получат нов по-висок размер на пенсиите. Средното увеличение ще бъде с към 15% ”, добави Георги Гьоков пред Нова телевизия.
 iStock iStock
Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия през днешния ден би трябвало да реши по какъв метод ще продължат договарянията за сформиране на ново държавно управление, мандата за което ще получи " Продължаваме промяната ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР