Социалният министър Деница Сачева изрази надежда, че кризата, предизвикана от

...
Социалният министър Деница Сачева изрази надежда, че кризата, предизвикана от
Коментари Харесай

Деница Сачева се надява кризата да намали сивия сектор в бизнеса

Социалният министър Деница Сачева изрази вяра, че рецесията, провокирана от ковид, ще понижи сивия бранш в бизнеса. Пред " Нова телевизия " тя изясни, че главният запас по мярката " 60/40 " се насочва към " най-коректните към страната работодатели " и едвам по-късно ще се мисли за всички останали.

" Хората в неофициалния бранш или тези, които не са си плащали осигуровките, са в по-неблагоприятна позиция. Надявам се с тази рецесия да се понижи сивият бранш, който е във щета на хората в него ", сподели Сачева.

По думите ѝ останалите без работа от началото на рецесията са с малко повече от тези, които са запазили работното си място посредством мярката за подкрепяне " 60/40 ". Тя изясни, че от началото на рецесията 82 хиляди души са се записали като безработни, а 15 хиляди са съумели да си намерят нова работа. За първите 13 дни от използването на мярката 72 хиляди души не са били освободени от длъжността си, тъй като работодателите им са се възползвали от мярката " 60/40 ", сподели още Сачева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР