Социалните прибират местните бездомници в Центъра за настаняване. От началото

...
Социалните прибират местните бездомници в Центъра за настаняване. От началото
Коментари Харесай

Заради снега и студа:Прибират бездомниците от пътя

Социалните прибират локалните бездомници в Центъра за настаняване. От началото на зимата обществените  постоянно обикалят хората и им оферират заслон, оповестиха за " Пазарджишка Марица " от Дирекция " Социално подкрепяне ". Усилията им до момента се  увенчават  с триумф. В момента Центърът  за настаняване е цялостен. Има 5 мъже и една жена. При мъжете заетите места са с едно повече и се е наложило да изкарат походни кревати.  Снощи в 23,30 приехме един мъж без документи, заяви  Цвета Пецанова, шеф на Центъра. Полицаите са го разкрили в снега  и са го откарали,за да бъде настанен. Днес е издадена и заповед за настаняването му.  Въпреки че има места единствено за дами няма да откажем да настаним хора, безапелационна е директорката. 
Нуждаещите се настаняват за период от 3 месеца. В взаимозависимост от температурите на открито той  може да бъде продължен. По закон на настанените не се поставя храна. Въпреки това тези хора не остават гладни, безапелационни са обществените. С помощта на общината и на Българския червен кръст се обезпечава и издръжка.

Припомняме,че предходната година огромна част от бездомниците отказваха настаняване. Социалните служащи непрекъснато обикалят хората и им оферират заслон, само че напъните им обаче до момента не са се увенчали с триумф. Тази година очевидно нещата са се трансформирали и хората се възползват от предлаганите им заслон и топла храна. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР