Социалните мрежи в Сирия и региона все повече се превръщат

...
Социалните мрежи в Сирия и региона все повече се превръщат
Коментари Харесай

Десетки хиляди терористи и стотици бронирани машини в Идлиб се подготвят за настъпление

Социалните мрежи в Сирия и района от ден на ден се трансформират в източник на изобилна информация. Анонимни блогери да вземем за пример оповестяват, че водачите на групировките „ Хайат Тахрир Аш-Шам” (бивша „ Джебхат Ан-Нусра”), „ Джебхат Тахрир Сурия” (обединяваща формированията „ Нураддин Аз-Зинки” и „ Ахрар Аш-Шам”), „ Сукур Аш-Шам” и „ Фейлак Аш-Шам” се договорили да основат взаимен действен щаб за нахлуване против позиции на държавните войски .

За медиатор в договарянията сред групировките е апетитен радикалният просветител шейх Абдурраззак Ал-Махди.

Тези групировки, макар идейните си разлики, към този момент действаха единно по време на боевете за Източно Алепо през лятото и есента на 2016 година

Според специалисти, изброените групировки управляват да 75% от територията на Идлибската зона за деескалация. Тяхната обща бройка възлиза на към 30 хиляди души и до 300 броя бронирана техника.

Местните поданици оповестяват в обществените мрежи за подготовка в Идлиб, Серакаб и Маарет ан-Науман на джихадмобили. Отбелязва се насилствена готовност на мъжкото население, изземват се от популацията продоволствени ресурси и товарен превоз.

Има сигнали за концентриране на огромни групировки през последните дни в планините на Северна Латакия, в долината Ел-Габ на границата на Идлиб с провинция Хама, в региона западно от Алепо. Там се трансферират подкрепления и най-подготвените сили на терористите, стяга се бойната техника.

На линията на прикосновение със сирийската войска терористите правят рекогносцировки, в планинската Латакия радикалните ислямисти все по-често правят разузнаване с пердах, вършат се опити за пробутване на проходи в минните полета.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР