Социалните мрежи убиват“ комуникацията между хората. Това каза Иво Ташев,

...
Социалните мрежи убиват“ комуникацията между хората. Това каза Иво Ташев,
Коментари Харесай

Социалните мрежи ни убиват“

Социалните мрежи " убиват “ връзката сред хората. Това сподели Иво Ташев, психолог и психотерапевт.  

По думите му разширението на обществените контакти е нещо доста значимо и ползотворно.  

" Хората, които са в меланхолия, с изключение на да уголемяват този вид контакти, е значимо да усилят срещите и общуването с към този момент построените другарства.

Разширяването на кръга от хора е един много наболял въпрос, който не стопира да се разяснява, имайки поради, че всекидневието ни е забързано, а свободното ни време лимитирано “, означи психологът, представен от Фокус.  

Той уточни, че с помощта на обществените мрежи поддържаме връзка, само че е мъчно да се изградят умения за основаване на нови запознанства.  

" Има разлика в това да пишеш по интернет и да общуваш лице в лице. По време на действителното другарство виждаш индивида, с който си приказваш, до момента в който обществените платформи скриват личността на хората “, разяснява Иво Ташев.  

Той сподели, че по време на срещи хората си взаимодействат вербално и невербално.  

" Интернет пространството би могло да се употребява като метод за увеличение на познатите. Няма неприятно виртуалното пространство да бъде една от формите за уговаряне на среща, само че не и да се поддържа връзка единствено посредством писане “, добави психотерапевтът.  

Той посочи, че съществуват разнообразни места за връзка и диалозите лице в лице се случват там, където има опция за създаване на нови запознанства.  

Иво Ташев добави, че разширението на кръга от хора е потребно за всеки един човек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР