Социалните мрежи оказват по-голямо влияние върху пътуванията, отколкото препоръките от

...
Социалните мрежи оказват по-голямо влияние върху пътуванията, отколкото препоръките от
Коментари Харесай

Става ли за снимка? Над 75% от хората по света избират ваканции и пътешествия в социалните мрежи

Социалните мрежи оказват по-голямо въздействие върху пътуванията, в сравнение с рекомендациите от уста на уста. Те са първи избор при планирането на почивка, изключително при  хората от поколението Z и Millennials. Това сочат данни, показани от  , за световните трендове за туристически пътувания през тази година. Според тях в международен мащаб повече от 75% от пътуващите намират ентусиазъм за идващото си пътешестване в платформите на обществените медии.

Броят на потребителите на обществени медии в международен мащаб е повишен до впечатляващите 4,9 милиарда души през 2023 година, а две трети от тази голяма потребителска база употребява каналите на обществените медии, с цел да изследва марки и да получава рекомендации. Така че не е изненадващо, че обществените медии остават преди всичко за идващото потомство пътешественици при търсенето и избора на дестинации за пътешестване.
Новите потребности на идващото потомство туристи
Според Доклада за световните трендове в пътуванията през 2023 година над 75% от интервюираните са били въодушевени от обществените медии да пътуват до избрана дестинация, което е доста повече, в сравнение с по който и да е различен метод. Препоръките " от уста на уста " резервират въздействието си във всички възрастови групи, само че въпреки всичко имат доста по-малък дял от 47% измежду интервюираните. Приблизително 65 % от интервюираните са декларирали, че са били въодушевени да пътуват до дадена дестинация, откакто са я видели във филм, телевизионно предаване или в новините.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР