Социалните мрежи ни отварят ежедневно безкрайно много възможности за свързване

...
Социалните мрежи ни отварят ежедневно безкрайно много възможности за свързване
Коментари Харесай

Какви ползи могат да имат социалните мрежи върху общуването на подрастващите?

Социалните мрежи ни отварят всекидневно безпределно доста благоприятни условия за свързване с хора, в това число и с такива, които надали в миналото сме подозирали, че ще имаме връзка. В същото време те оказват помощ и на безчет доста хора по света всеки ден да намерят себеподобни и да не остават с чувство за самотност. На процедура през днешния ден в интернет съществуват както колоси в обществените мрежи, в които потребителите се свързват и групират сами по ползи, познанства и контакти, каквито са водачите като Фейсбук, Twitter и други, по този начин и доста нишови обществени мрежи, които въпреки и с времето да изгубиха една част от атрактивността си, към момента остават известни измежду доста консуматори, изключително когато последните са по-силно дефинирани в персоналния си живот от някакъв интерес, занимание, професионална или друга принадлежност. Появиха се и доста нови играчи през последните години, които дадоха форми на връзка и наличие отвън всеобщо признатите преди този момент – като Instagram, TikTok, а дано не забравяме и поизгубилата от своята начална популярност Tumblr. Всички групи в огромните обществени мрежи и всички информационни пространства в по-нишовите и нетипични такива разрешават на хората да схващат по-добре себе си, оказват помощ на хората да не се усещат самотни и изолирани, да се свързват със сродни души, с които другояче не биха се запознаели в всекидневието си, както и да се основават цели обединени и от време на време мобилизирани общности.

Над 90% от младежите в Съединени американски щати употребяват всекидневно обществени мрежи, а 75% от тях имат един или повече дейни профили в петте най-популярни обществени мрежи в света. Същите подрастващи прекарват към 9 часа дневно онлайн. В групата на подрастващите е включено поколението Z – т.е. всички родени сред 1997 и 2002 година, или другояче казано, навършилите сред 9 и 24 години към днешна дата. Младите хора през днешния ден имат по-голям достъп до платформи от когато и да било, които им разрешават да схванат какво се случва в света, от който се вълнуват, както и да изберат с какво да запълнят своя личен подобен напълно на демократичен принцип – без да се подчиняват безусловно на насоките възрастните. И макар че през последните години се приказва от ден на ден и по-шумно за всички вероятни отрицателни последствия от обществените мрежи, както и трайни отрицателни промени върху живота на подрастващите, които те могат да причинят, то към момента въпросните платформи си остават скъпо средство за свързване и връзка сред хора от на практика всички възрастови групи.

Независимо от това обаче, постоянно пропуснати и незадоволително отразени остават другите преимущества и благоприятни условия, които обществените мрежи носят в живота на младежите ( и не само). Освен клиширано известните и до болежка познати резултати и явления върху живота на младежите, които те могат да имат, обществените мрежи могат да донесат и доста позитиви, които да спомогнат за повишение на най-общо казано качеството на живота на младежите, тяхното обществено и личностно благоденствие, на опциите за развиване и изпитване на задоволство от другите ежедневни действия в живота. В актуалната публикация си поставихме за цел да разгледаме другите положителни психични и обществени изгоди, които обществените мрежи и всички платформи за интернет съгласуваност и връзка, могат да донесат в живота на младежите, като преместваме нормалния фокус от тематиката за високото равнище на „ обществено увреждане “, „ понижаване на интереса и уменията за действително, физическо другарство “, „ ощетяване на наличието във физическия, действително заобикалящ тийнджърите свят “, както и всички други познати ни отрицателни резултати, за които всекидневно слушаме, че обществените мрежи носят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР