Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на

...
Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на
Коментари Харесай

Социални услуги на Сливенска община попаднаха във фокуса на „Като две капки вода за всяко дете“

Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на специфичното, благотворително издание на предаването „ Като две капки вода за всяко дете “, което сереализира взаимно с УНИЦЕФ. Всяко от трите излъчвания поддържаше идея, обвързвана с продължение и надграждане на стратегиите и интервенциите на УНИЦЕФ в България.

По стратегия на организацията за патронажната грижа в Сливен беше основан Център за майчино и детско здраве, където се наблюдава ранното детско развиване. Предоставят се разнообразни типове поддръжка – здравна информация за качествено развъждане на бебето, обществена работа, образования, съвещания, координират дейностите за превъзмогване на разнообразни зараждащи проблеми и компликации. От услугите се възползват всички фамилии с деца от 0-3 години и бременни дами от цялата Сливенска област.

От месец април предходната година Община Сливен работи по пилотния план „ Гаранция за детето “ на Европейската комисия и УНИЦЕФ. Основната му цел е въвеждането на систематичен метод към ранната детска намеса със специфичен акцент върху децата на възраст сред 0 и 3 години с увреждания и усложнения в развиването, както и на лицата, които се грижат за тях. По плана взаимно работят екипите на „ Майчино и детско здраве “, Общностен център Сливен, Сдружение „ Лекари на света “, детските градини по плана - „ Надежда “, „ Вержин и Хаик Папазян “, „ Здравец “ - град Кермен и „ Минзухар “ - с. Крушаре и мобилният екип към Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии. Работят експерти, които оказват непрекъсната поддръжка.

Заради сполучливата взаимна активност, от УНИЦЕФ насочиха покана към Община Сливен за присъединяване в предаването „ Като две капки вода за всяко дете “ и чиновници, работещи по плана, се причислиха към гостите на благотворителното издание.

Социалната мрежа в община Сливен е една от най-добре развитите в страната, с главен фокус към децата. През 2021 година кметът Стефан Радев срещна с главните обществени действия новия представител на организацията в България – Кристина де Бройн. Той беше първият общински кмет, с който тя се срещна след встъпването си в служба. Тогава тя изрази задоволство от отличното съдействие и взаимната активност сред Община Сливен и УНИЦЕФ.
Очаква се идната седмица Кристина де Бройн още веднъж да посети Общината и да се срещне със сливенския градоначалник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР