Социални работници откриха 7-годишно дете, отглеждано в кокошарник с легло

...
Социални работници откриха 7-годишно дете, отглеждано в кокошарник с легло
Коментари Харесай

Социални работници и прокуратура разследват живяло ли дете в кокошарник

Социални служащи откриха 7-годишно дете, отглеждано в курник с легло от гуми и дъски. Случаят е от Врачанско, а сигнал за него е подаден от гражданин на обитаемото място.

По информация на Нова телевизия детето е живяло при тези условия повече от година. Социална работничка, осведомена със случая, изясни, че към момента не е доказано какъв брой време е живяло във външната сграда. Установено е обаче, че изискванията са безчовечен, а детето е оставяно без контрол от майка му и нейния сътрудник.

Предполага се, че детето е принуждавано да спи върху дъски и гуми в курник в парцела на пастрока си. Детето е споделило, че рядко се храни, а храната му се подавала през прозореца на пристройката. В нея не е имало отопление, въпреки и да е имало ток. Няма информация детето да е заключвано, нямало е и отглеждани животни в постройката. Използвала се е по-скоро за склад.

От учебното заведение на 7-годишното дете са подали спорна информация - детето е споделяло, че е бито от пастрока си, само че се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните служащи не престават да изследват обстановката с информация от разнообразни източници. В момента детето е настанено в фамилията на родственици.

Наблюдаващият прокурор по случая заяви, че пастрокът към този момент е притеглен като обвинен и е с непрекъсната мярка за задържане под стража. Пастрокът е отричал той да е правил действието, само че са събрани доказателства за виновността му. Ако бъде приет за отговорен от съда го грозят от 3 до 10 години отнемане от независимост.

Предстои следствие за съпричастността на майката. Ако се съберат доказателства, ще бъде привлечена към наказателна отговорност и ще й бъдат отнети родителските права, изясни наблюдаващият прокурор. При разпитите майката е отричала всичко.

Жителите на обитаемото място са се страхували да подадат сигнал, добави обществената работничка. Предполага се, че фамилията е конфликтно.
 Дете е с заплаха за живота след побой от майка му в Перник Обновена
Дете е с заплаха за живота след побой от майка му в Перник

Жената е арестувана и привлечена към наказателна отговорност

По-късно от пресцентъра на Районна прокуратура - Враца потвърдиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 143, алинея 3, алинея 1 от Наказателен кодекс - принуждаване другиго да претърпи нещо, обратно на волята му, с приложимост на мощ и заплашване в изискванията на домашно принуждение.

Извършен е оглед на местопроизшествието - частен парцел в село в община Мизия, област Враца.

На този стадий от следствието са събрани доказателства за това, че 31-годишният Д.И. принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска сграда. Мъжът използвал мощ и заплашване по отношение на детето - нанесъл му побой, душил и му налагал наказване.

Многократно момичето било затваряно единствено в помещение без обикновени битови условия - без дневна светлина и отопление, насила да нощува на дървена дъска, сложена върху автомобилни гуми, да се храни веднъж на ден.

В развой на определяне е интервалът, през който е осъществявано незаконното действие, обясниха от прокуратурата.

В рамките на Координационния механизъм за взаимоотношение сред институциите и организациите при работа в случаи на деца в риск с присъединяване на прокуратурата са образувани екипи от експерти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР