Социалната мрежа Reddit, която се оказа в основата на скорошния

...
Социалната мрежа Reddit, която се оказа в основата на скорошния
Коментари Харесай

Reddit удвои пазарната си оценка на фона на GameStop манията

Социалната мрежа Reddit, която се оказа в основата на скорошния взрив на търговията на дребно със мощно скъсени от хедж фондовете акции, и по-специално на тези на продавача на видео игри GameStop, заяви, че е набрала над 250 млн. $ в нов рунд на финансиране, което е удвоило пазарната й оценка до 6 милиарда $, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията се оценяваше на 3 милиарда $ след кръг през февруари 2019 година

„ Решихме, че в този момент е верния миг да създадем стратегически вложения, в това число във видео, рекламни и потребителски артикули, както и в разширение на наличието ни на интернационалните пазари “, разясниха от Reddit в обява в блог.

Главният изпълнителен шеф на обществената мрежа Стив Хъфман съобщи пред „ Уолстрийт Джърнъл “, че актуалната обстановка е добра за набиране на финансиране.

„ Оценките са доста високи сега. Никога не пречи да набереш пари, когато се открие опция, а Reddit имаше една в действителност мощна година “, сподели той.

Социалната мрежа, която има над 50 млн. дневни дейни консуматори, означи в блога си, че рекламните ѝ приходи са нарастнали с 90% през четвъртото тримесечие на 2020 година по отношение на същия интервал на миналата година.

Акциите на търговеца на видео игри GameStop веригата и на кино веригата AMC Entertainment минаха през интервал на извънредно волатилна търговия за последните две седмици, откакто вложители на дребно от Reddit форума WallStreetBets взеха решение да се насочат към компаниите, против които залагат огромните хедж фондове.

Ралито на тези акции притегли вниманието на регулаторите, само че в неделя финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че към момента е прекомерно рано да се каже дали има потребност от нови политики и регулации за справяне с неустойчивостта на тези акции.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР