Социалната мрежа, известна преди като Twitter, спря акаунтите на няколко

...
Социалната мрежа, известна преди като Twitter, спря акаунтите на няколко
Коментари Харесай

Абсолютният защитиник на свободата на словото Мъск банва журналисти, които го критикуват

Социалната мрежа, известна преди като Twitter, спря сметките на няколко публицисти без да даде каквото и да е пояснение. Както оповестява Motherboard, Кен Клипенщайн от The Intercept, Алън Маклауд от MintPress News, журналистът от Texas Observer Стивън Моначели, подкастърът Роб Русо и акаунтът на TrueAnon бяха наранени, наред с други.

Общата нишка? Изглежда, че множеството или всички от засегнатите публицисти са били сериозни към Мъск и неговите инициативи. " Не съм получил никакви известия от X по отношение на аргументите, заради които съм баннат ", сподели Моначели пред Motherboard.

" Не мога да се сетя за нещо, което съм разгласил в последно време, което би било почтено за прекъсване. Въпреки че съм написал голям брой сериозни отчети за X и Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,. "

В обява в Instagram Маклауд написа: " Предполагам, че същинската причина е политическа ", защото той в никакъв случай " даже не е бил забъркан в какъвто и да било спор/донос/забрана в Twitter преди ".

Роб Израел, който неотдавна нарисува нелицеприятна подигравка на Мъск, също беше отхвърлен. Разбира се, това не е първият път, когато Мъск почиства сметки на хора, с които е имал персонална връзка. През 2022 година той блокира профилите на Райън Мак от New York Times, Дрю Харуел от Washington Post и Дел Камерън от Wired. Причината бе техни публикации срещу милиардера.

Както може да се чака на този стадий, нито X, нито Мъск са дали публично изказване по отношение на последните банове, написа dir.bg.

Изтриването на профили, които са критичини към Мъск, опонира значително на облика, който той пробва да си сътвори. Милиардерът постоянно се разказва като " безспорен бранител на свободното слово ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР