Социалната мрежа Facebook забрани всички реклами, свързани с биткойни, криптовалути

...
Социалната мрежа Facebook забрани всички реклами, свързани с биткойни, криптовалути
Коментари Харесай

Facebook забранява рекламите на криптовалути и ICO

Социалната мрежа Фейсбук забрани всички реклами, свързани с биткойни, криптовалути и ICO (initial coin offerings - в началото предложение на монети), в опит да се оправи с измамите. Новите правила, наложени от екипа на Марк Зукърбърг, " не разрешават финансовите артикули и услуги, които постоянно са свързани с подвеждащи или лъжливи промоционални практики като двоични варианти, първични оферти за монети и криптовалути ".

Това е много широкообхватна политика и обществената мрежа я дефинира като " съзнателно необятна ".

Проблемът с първичното предложение на монети е, че това е значително нерегулиран способ за набиране на средства от дадена компания, който включва продажбата на криптоактиви на вложителите. За разлика от IPO (първичното обществено предлагане), където регулациите работят от десетки години.

Освен това биткойн и другите криптовалути са прекомерно " горещи " сега и интернет пространството е цялостно с измами и всевъзможни опасности. Американската комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC - U.S. Securities and Exchange Commission) закри тази седмица една лъжлива скица с ICO, откъдето твърдяха, че са набрали 600 млн. $ - и явно доста хора са изгубили парите си. Рекламата на компанията зад ICO - AriseBank от Далас, Тексас, беше фотография на известния боксьор Ивендър Холифийлд, на която пишеше: " Присъединете се към най-голямата борба в историята. Банката на народа дойде! "

Говорител на Фейсбук споделя пред Business Insider, че новите правила не разрешават всички реклами, свързани с криптовалути, а освен тези, които се пробват непосредствено да продават цифрови валути или токени. Това значи, че в възбраната попадат и реклами на Bitcoin портфейли, както и за хардуер, обвързван да вземем за пример с " копаене " на криптовалути.

Директорът на Фейсбук за ръководство на артикули Роб Кодън споделя, че в бъдеще компанията може да промени политиката си, с цел да популяризира още веднъж законни бизнеси, свързани с криптовалути.

" Искаме хората да продължат да откриват и да научават за нови артикули и услуги посредством реклами в Фейсбук, без да се опасяват от измами. Има доста компании, които популяризират бинарни варианти, ICO и криптовалути, които понастоящем не работят добросъвестно. " /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР