Социалната мрежа Facebook премахна реклами на президента Доналд Тръмп и

...
Социалната мрежа Facebook премахна реклами на президента Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Facebook премахна реклама на Тръмп заради нацистки символ

Социалната мрежа Фейсбук отстрани реклами на президента Доналд Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс, включващи извърнат червен триъгълник – знак, употребен от нацистите, за обозначаване на политически пандизчии, комунисти и други в концентрационните лагери, съобщи „ Асошиейтид Прес “.

В четвъртък от софтуерния колос обявиха, че акцията е нарушила „ политиката против проведената ненавист “. Натаниъл Глайкър, шефът на политиката за сигурност на Фейсбук, означи, че не толерират знаци, свързани с идеологии, „ в случай че не са сложени в подтекст или се осъждат “. „ На което и друго място да се употребява този знак, ще предприемем същите дейности “, разяснява той.

За рекламата информационният екип на Тръмп и Пенс е похарчил 17 хиляди $, с което тя е достигнала до стотици хиляди консуматори. Тим Мърто, който управлява кандидатпрезидентската акция, изясни, че обърнатият триъгълник е използан постоянно от антифашисткото политическо придвижване „ Антифа “, по тази причина е бил включен в връзка, обвързвана с него. „ Иронично е, че беше нужна реклама на Тръмп, с цел да принуди медията безмълвно да признае, че „ Антифа “ е група на омразата “, съобщи Мърто.

Въпреки прекратяването на акцията, обществената платформа продължава да получава рецензии от чиновници и консуматори за това, че отхвърли да отстрани пост на американския държавен глава, съдържащ подправена информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР