Социалната комисия прие бюджетите на ДОО и държавният бюджет, отхвърлен

...
Социалната комисия прие бюджетите на ДОО и държавният бюджет, отхвърлен
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Най-големият проблем в България е демографската криза, бедността и рискът от социално изключване

Социалната комисия одобри бюджетите на ДОО и държавният бюджет, отритнат бе само на НЗОК. В това няма нищо ужасно, така той като ще се гледа в Народното събрание. Това съобщи някогашният обществен министър Хасан Адемов в предаването „ Денят онлайн " по Нова нюз.

Министърът на финансите приказва по какъв начин би трябвало да се усилят приходите, до момента в който шефът на Българска народна банка приказва за по-строга фискална политика. Няма по какъв начин да има по-високи приходи, в случай че нямаме вложения освен в производството, само че и в човешкия запас. Двамата приказват от своята си позиция, изясни той.

По думите му най-големият проблем в България е демографската рецесия, също така бедността и рискът от обществено изключване. На тези предизвикателство би трябвало да отговорят трите бюджета, сподели Адемов.

„ Трудно можем да решим проблемите на бедността единствено с бюджета. Трябва да се обърне внимание на образованието, професионалното насочване. За да върнем хората в България би трябвало да им предложим най-малко средноевропейските равнища. Изключително значима е квалификацията, тъй като другояче няма по какъв начин да разчитаме на високи технологии, което е причина за по-високо произвеждане и конкурентноспособност ", изясни някогашният обществен министър.

„ В момента междинната работна заплата е 2000 лв.. Има благоприятни условия и по европейските стратегии да се покачат приходите. Над 4 милиарда лв. са средствата, които могат да се разпределят от общественото министерство. Бедността не може да се пребори само с предоставяне на пари. Изключително значима е комплексната грижа ", акцентира Хасан Адемов.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР