Социалната изолация пречи сериозно на физическата ни активност. Затворените фитнес

...
Социалната изолация пречи сериозно на физическата ни активност. Затворените фитнес
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при трениране у дома - slava.bg


Социалната изолираност пречи съществено на физическата ни интензивност. Затворените фитнес зали, паркове и градинки не ни разрешават да тичаме и да упражняваме както нормално и това ни подтиква да забравим за придвижването и да мързелуваме малко повече, написа Tialoto.bg.

Коронавирусът може и да ни е затворил по домовете, само че това не значи, че би трябвало единствено да лежим или да седим. Благодарение на хилядите видеа в интернет, нямаме опрощение за мързела и би трябвало да продължим с физическата интензивност. Няколко извършения дневно ще ни поддържат в положително здраве, а и ще бъдем със ужасно тяло, когато карантината завърши.

Липсата на треньор обаче може да се окаже значителен проблем за някои от нас. Начинаещите, които към момента не са опитвали подготовка вкъщи, вършат няколко неточности , които пречат за постигането на стремежи резултат. Те са свързани както с упражненията, по този начин и с метода на живот вкъщи.
Кои са грешките, които позволяваме? Не слушате тялото си
Във фитнеса или на групова подготовка имате треньор, който ви споделя какво да вършиме и по кое време да почивате. Когато сте у дома обаче вие се превръщате в собствен треньор и би трябвало да преценявате всичко сами. Тук може да е първата ви неточност, защото е евентуално да се натоварвате повече от нужното в опита си да постигнете по-бързи резултати.

Твърде многото извършения или по-дълга подготовка освен ще провокира травми и болежка, само че и няма да повлияе на тялото ви. Противно на упованията, по-силовите тренировки не са толкоз потребни, колкото мислите. По-добре да бъдете непрекъснати и да вършиме къси, само че ефикасни извършения.

Слушайте тялото си и не го карайте да минава лимита си.

Не спазвате график
Точно както ходите във фитнеса или на групови занимания в един и същи час, това би трябвало да се придвижи и вкъщи. Удобството на тренировките у дома е, че може да ги вършиме когато и да е, само че това не трябва да ви отпуска. Добре е да си извършите график с прецизен час, в който всеки ден е време за физическа интензивност.

Една от най-големите неточности е, че хората не съблюдават тъкмо избран час. Това води до по-голям риск от пропускане на подготовка и застояване.
Имате неверна стойка
Независимо дали вършиме йога или силови извършения, вярната стойка на тялото ви е от извънредно значение. Ако сте в неверна позиция, упражненията няма да бъдат толкоз ефикасни и вие просто си губите времето. Освен това може да докара до травми, което ще ви попречи за последващи тренировки.

Ако сте новак, е добре да употребявате огледало за първите си извършения. Така ще разберете дали спазвате напътствията на виртуалния ви треньор и стоите вярно.

Правите едно и също упражнение
Хората обичат комфорта на познатото и лесното и това важи за физическата интензивност. Когато станете положителни в едно упражнение, вие желаете да го вършиме още веднъж и още веднъж, тъй като това ви кара да се чувствате добре. Това обаче е огромна неточност.

Според треньори, познатите извършения стават скучни за тялото и мозъка и резултатът не е най-хубавият. Затова е добре да вършиме тренировки, които обгръщат разнообразни зони и да ги разпределите в дните през седмицата.
Поставяте си нереални цели
Във фитнеса треньорът слага задачите пред вас. Тези насоки ви дават тласък и ви карат да бъдете непрекъснати. Когато упражнявате вкъщи обаче тези цели се основават от вас и те могат да излязат отвън зоната на действителността.

Трябва да знаете, че не може да изваете съвършено тяло за два дни. Трябва да бъдете непрекъснати и с дребни стъпки да стигнете до стремежи резултат.
Пиете доста вода преди подготовка
Хидратацията е от извънредно значение за положителната функционалност на тялото, само че водата може да се окаже противник преди подготовка. Ако приемате огромно количество е допустимо да получите крампи или да загубите сила по време на упражненията.
Грешен хранителен режим
Когато сме у дома, достъпът до хладилника е доста по-лесен и сигурно е изкушаващ. Трябва обаче да устоим на това предизвикателство и да запазим здравословен метод на живот. Тъй като физическата ни интензивност е понижена, има огромен късмет да натрупаме непотребни килограми, които след това мъчно ще свалим.

Добре е да не упражнявате на цялостен корем, тъй като това може да докара до гадене и проблеми с храносмилането.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР