Социалистите защитиха Паметника на Съветската армия в София, за чийто

...
Социалистите защитиха Паметника на Съветската армия в София, за чийто
Коментари Харесай

БСП защити Паметника на Съветската армия

Социалистите опазиха Паметника на Съветската войска в София, за чийто ремонт започнаха дейни действия през вчерашния ден. Недоволни се събраха рано сутринта към монумента с безапелационната позиция, че той не трябва да бъде опустошен. При конфликт пострада заместник-председателят на Парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, на който бе оказана здравна помощ.
Депутати, общински съветници и социалисти блокираха за малко придвижването на Орлов мост в символ на митинг.
От Българска социалистическа партия оповестиха, че са сезирали градския съд, административния съд и прокуратурата за безчинство.
Според Свиленски концепцията паметникът да бъде демонтиран към този момент е заменена с желанието да бъде нарязан и опустошен до петък. От Българска социалистическа партия обаче няма да одобряват това. Затова и депутатите желаеха среща с премиера Николай Денков с гледище да спре разрушаването на монумента. Той обаче отхвърли да ги одобри.
" Всеки един монумент е парченце от историята на България. Разрушавайки монументи, рушите историята на България ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народно събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР