Социалистите в Еропейския парламент призоваха за незабавното приемане на България

...
Социалистите в Еропейския парламент призоваха за незабавното приемане на България
Коментари Харесай

Европейските социалисти искат България и Румъния веднага в Шенген

Социалистите в Еропейския парламент приканиха за незабавното приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство. Председателят на групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Джани Питела изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, в което приканва той да предприеме нужните стъпки.

"Крайно време да се престане с отношението към българите и румънците като към втора класа европейски жители. Задълбочени инспекции към този момент показат, че двете страни извършват изискванията за присъединение към пространството без гранични инспекции ", написа социалистът.

По думите на Питела отпадането на инспекциите по българските и румънските въздушни, морски и сухопътни граници ще бъде освен естествена стъпка към по-обединена Европа, само че и ще помогне за затвърждаване на взаимното доверие в Европейски Съюз.

Преди два дни еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос съобщи публично, че приемането на България и Румъния в Шенген е освен политически почтено, само че е и належащо от позиция на сигурността.

По думите му Шенгенското пространство е едно от главните достижения на Европейски Съюз и в Брюксел са твърдо решени да го защитят, запазят и укрепят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР