Социалистите тръгнаха по стъпките на Орбан в Унгария и ще

...
Социалистите тръгнаха по стъпките на Орбан в Унгария и ще
Коментари Харесай

БСП по стъпките на Орбан - 6400 лв. за второ дете

Социалистите потеглиха по стъпките на Орбан в Унгария и ще борят демографската рецесия със завишение на помощите за раждане на дете, написа " Канал 3 ".

Така, за раждане на второ бебе в фамилията, от Българска социалистическа партия ще дават по 6400 лева, разгласи соцлидерката Корнелия Нинова при представянето на различния бюджет на столетницата.

Помощта обаче е за работещи и осигуряващи се фамилии. Социалистите го плануват, тъй като държат на фамилното подоходно облагане и данъчни облекчения за младите фамилии, изясни соцлидерката.

Това е извънредно нужна мярка за поощряване на раждаемостта при демографската злополука, която е налице, стимулира се Нинова. " Има такива практики по света като в Унгария ", направи сравнението тя.

В сметката си за макрорамката от партията са планували и преизчисляване на всички пенсии.

Нинова подсети, че всяка година социалистите оферират различен бюджет и всяка година от ГЕРБ го отхвърлят нападателно. Но в последна сметка се получавало по този начин, че те през 2018 година са изпълнявали бюджета, препоръчан от алените. Разликата била единствено в някакви 50 млн. лева Изводът на соцводачката е, че ГЕРБ не изпълнили техния бюджет, а този на Българска социалистическа партия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР