Социалистите искат първо законопроект черно на бяло, а щели да

...
Социалистите искат първо законопроект черно на бяло, а щели да
Коментари Харесай

БСП отказа разговори на Кирил Петков и Христо Иванов за конституционната реформа

Социалистите желаят първо законопроект черно на бяло, а щели да питат и своите специалисти

Българска социалистическа партия отхвърлиха диалози с Кирил Петков и Христо Иванов за промени в Конституцията, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Социалистите са били потърсени за разговор в опит на ПП-ДБ да търсят конституционно болшинство от 180 гласа, колкото са нужни за бърза процедура за промени в Конституцията.

„ Те имат 160 гласа, само че за бърза процедура за промени им трябват 180. Събрахме Изпълнителното бюро и парламентарната група и имаме решение да не участваме в предварителни диалози. Когато в конституционната комисия бъде импортиран план черно на бяло, ще се произнесем “, увери Нинова

По думите ѝ бързането с конституционните промени крие риск, тъй като и ръководещото болшинство не е единно по тематиката.

Българска социалистическа партия ще проведат лични съвещания с специалисти, на които се доверяват. 

„ Конституция не се написа на коляно, виждате бързането в други закони до какво води “, настоя Нинова. По думите ѝ ПП-ДБ не са влезнали в конкретика какво тъкмо желаят да прекрояват, а единствените декларирани промени са на Движение за права и свободи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР