Социалисти от Димитровград са се срещнали в клуба на БСП

...
Социалисти от Димитровград са се срещнали в клуба на БСП
Коментари Харесай

Социалисти със скандална идея - връщат паметника на Георги Димитров в Димитровград

Социалисти от Димитровград са се срещнали в клуба на Българска социалистическа партия и са обсъждали връщането на паметника на Георги Димитров в града, който носи името на вожда. Скандалната концепция пристигнала във връзка 140 година от рождението на Димитров, по самодейност на БАС. Бронзовият 8-метров монумент е демонтиран с решение на общинския съвет на Димитровград от ноември 1991 година, след демократичните промени в България.

В началото на май месец е изпратено писмо към кмета на община Димитровград Иво Димов, само че досега не е получен отговор.

Социалистите показват отвращение по отношение на съхранението все още на паметника, който е бил заровен в земята с почва от градеж на постройки за развъждане на кучета на територията на разсадник. Според тях не е известно кой е разрешил и узаконил строителството на тези постройки. " По наше мнение този градеж би следвало да не може да се построи, без знанието на кметската администрация. Питаме кой е виновен за неприятното положение и предпазване на паметника? Правени са опити за нарязването на скулптурата на Димитров, което е неприемлив акт. Напомняме, че паметникът е мемориален знак по плана „ Атриум “ и е със предпазени авторски права и съставлява монумент на културата. До по кое време кметът на Димитровград ще бездейства и няма да извършва решение на общинският съвет от 2012 година (реш.311/28.06.2012, съгласно което паметникът е трябвало да бъде възобновен през 2013 година) ", питат социалистите, съобщи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР