Социалисти искат бърз конгрес заради катастрофалните резултати на изборитеПроверката е

...
Социалисти искат бърз конгрес заради катастрофалните резултати на изборитеПроверката е
Коментари Харесай

Нинова заподозря и прокуратурата за исканата ѝ оставка

Социалисти желаят бърз конгрес поради пагубните резултати на изборите
Проверката е по тъжба на Кирил Добрев, който бе изключен от партията, само че оправдан от съда

Разправията била на пленум на “Позитано ” 20

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова направи изключително изказване, в което непосредствено разгласи, че управлението на партията в нейно лице е надали не жертва, а не причина за пагубните резултати на Българска социалистическа партия на последните избори.



От пресцентъра на Българска социалистическа партия разпространиха и призовката, която е изпратена по случая до “Позитано ” 20.

Оказа се, че въпросът е повече от елементарен и прокуратурата ревизира “Позитано ” 20 поради тъжба от Кирил Добрев, който беше изключен от партията поради противоречие с управлението на Българска социалистическа партия, само че по-късно възобновен като член на Българска социалистическа партия от съда.

“Това, против което Нинова стачкува, е една общоприета правосъдна процедура към хора, които не извършват дефинитивни правосъдни решения. Нарушени бяха партийните ми права и не бях позволен от Нинова да вземам участие в гласуването на последния народен съвет ”, изясни самият Добрев пред “Труд News ”.

На този декор от ден на ден структури в страната желаят оставката на Корнелия Нинова поради неприятните резултати на Българска социалистическа партия на изборите. А знакови социалисти приканиха за незабавно привикване на конгреса на партията.

“Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. Прокуратурата в България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а е бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието ”, съобщи Нинова. А по-късно се обърна непосредствено към Главния прокурор Иван Гешев: “Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването, прокуратурата ще взема решение въпросите в Българска социалистическа партия ”, сподели Нинова.

“Бях изключен от партията през 2021 година, сред Коледа и Нова година - на неприсъствено съвещание, без право да се защитя, с подправени описи на хора, които са дали своят вот за моето изключване. Цяла година имаме правосъдни саги. Накрая Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли името ми да бъде заличено като член на Българска социалистическа партия и на Националния съвет поради нарушавания, които са направени при процедурата ”, напомни още пред “Труд News ” Кирил Добрев.

Потомственият социалист описа и самата преживелица, по какъв начин откакто съда го възвръща като член на Българска социалистическа партия, отива на Национален съвет, само че се оказва, че го няма в листата и не му е изпратена покана за присъединяване.

“Според господин Георги Свиленски било техническа неточност и можело да остана. Според Гергана Алексова и Борислав Гуцанов, съдът нямал отношение по вътрешнопартийни проблеми. Припомних им, че Българска социалистическа партия е българска партия, която е записана по Закона за политическите партии ”, сподели още Добрев.

По време на случката станал и различен член, който споделил: “Извинявайте, само че господин Добрев го има в настоящото положение на Българска социалистическа партия, той е публично включен в правосъдното решение, с което се записваме като партия за изборите. Да не извършите някоя пакост, не го гонете. С това настоящо положение се записваме ”.

“И тогава Нинова сподели: Добре, дано остане, само че да не взе участие в гласуването. А аз отговорих: Г-жа Нинова желая да знам тук като жител ли съм, като човек, който е пристигнал да употребява тоалетната ли, като какъв да остана? ”, приключи описа си Кирил Добрев.

Социалистът, който е измежду най-изявените представители на вътрешната съпротива против Нинова, подал тъжба в прокуратурата и по тази причина там е формирана инспекция №36058.

След изключителното изказване на Корнелия Нинова социалисти реагираха с десетки мнения в обществените мрежи: “Прокуратурата се била намесвала във вътрешно партийните каузи... И всичко това, откакто тя самата и аватарите и се саморазправяха със социалисти и освен, през прокуратура и съд ”, пишат червени.

“Срамно държание на лидерката! Това, което се случва в Българска социалистическа партия сега и в последните четири години е главната причина партията ни да се срутва, симпатизантите ни да не ни припознават, младежите да не желаят да гласоподават за нас, а пенсионерите да не ни имат вяра ”, гневят се социалисти.

8 области са към този момент без червени депутати
Кирил Добрев: Ще бъдат запомнени като разрушители


Гласувах за това, което постоянно ще ми бъде на сърце. Гласувах макар лицемерието и отвращението, което една шепа хора трансферираха върху цяла една партия, написа преди ден Кирил Добрев. Но без да се обръща към управлението на Българска социалистическа партия, добави: “Те ще си отидат и ще бъдат запомнени като разрушители - нито повече, нито по-малко. Каузата обаче ще остане ”. След обработените резултати от ЦИК стана ясно, че Българска социалистическа партия няма да има депутати в 8 области. В известни като червени градове като Перник, Търговище, Видин, Разград, Благоевград социалистите няма да имат собствен депутат.
Наблюдаващият прокурор Георги Иванов: Изказването на Нинова е напълно политическо и неприемливо


Корнелия Нинова и още двама членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия са призовани за 12 октомври да дадат пояснения по прокурорска инспекция. Тя е по тъжба на Кирил Добрев, който твърди, че на съвещание от 25 август не е бил позволен да гласоподава, макар че е възобновен на предходната си позиция на Българска социалистическа партия с решение на Върховния касационен съд.

Проверката е по член 296 от Наказателния кодекс. Текстът планува до 3 година затвор или санкция до 5000 лв. за всеки, който попречи или осуети осъществяването на правосъдно решение.

“В случая ние имаме единствено позицията на господин Добрев, единствено неговата позиция, само че не и тази на ръководителя на Българска социалистическа партия и посочените от жалбоподателя двама членове, по тази причина те са призовани в хода на инспекцията ”, изясни наблюдаващият прокурор Георги Иванов от Софийска районна прокуратура. “Такива дейности не са казус и по този метод се работи по стотици сигнали. Нима законите в Република България не се отнасят за всички, в това число и за политиците. Ако госпожа Нинова беше подала тъжба против Кирил Добрев, белким не трябваше прокуратурата да го призове и изслуша? ”, запита младият обвинител.

“Изказването на госпожа Нинова е напълно политическо, неприемливо и цели прокуратурата да бъде забъркана в политическия живот, с което в последна сметка да бъде накърнен престижът както на прокуратурата, по този начин и на правосъдната власт ”, сподели още прокурор Иванов. Той посочи, че няма нищо неправилно призовките на другите двама членове да бъдат изпратени до ръководителя на Българска социалистическа партия в централата на партията на същия принцип, както законът дава право на приканване посредством работодателя. Запитан по какъв начин ще постъпи, в случай че Нинова и другите призовани не се явят, обвинителят отговори, че ще ги чака на 12 октомври и след това ще взема решение какво да предприеме.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР