Сотици данъчни инспектори тръгват на проверки по морето от 1

...
Сотици данъчни инспектори тръгват на проверки по морето от 1
Коментари Харесай

Истински ли са касовите ни бележки? Ето как да проверим


Сотици данъчни инспектори потеглят на инспекции по морето от 1 юли. 50 000 жители ще могат да им оказват помощ, като ревизират касови бележки със особено мобилно приложение.

Всеки, който желае да помогне на данъчните може да си конфигурира приложение на Национална агенция за приходите. " Национална агенция за приходите основава опция бързо и елементарно, всеки, който желае, да отдели минута и да ревизира дали касовата записка, която му е издадена от покупка, е същинска или подправена ", сподели Христо Узунов от НАП-Бургас пред Нова тв.

Стъпките са две. Взима се касовата записка и с бутон, който сканира кода, показващ съществени детайли на касовата записка като дата, сума, номер на фискалната памет на апарата, се вижда дали информацията за покупката е изпратена на Национална агенция за приходите. Ако е подправена бележката, светва алена светлина, а в случай че е същинска - светва зелено. Необходимо е преди инспекцията да изчакаме към 7 минути, с цел да се изпрати софтуерна информация до Национална агенция за приходите.

Узунов добави, че от началото на идващия месец започва и дейната дейна лятна контролна акция на данъчните инспектори. Фокусът и този път ще бъде отчитането на оборотите и издаването на касови бележки ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР