Сосът фрикасе е онова специфично ястие, което или обичаш от

...
Сосът фрикасе е онова специфично ястие, което или обичаш от
Коментари Харесай

Очарователно вкусен сос фрикасе, който се приготвя много лесно. Ще се влюбите в него от първата лъжица

Сосът фрикасе е това характерно ядене, което или обичаш от първия път, или намразваш. Причината някои от нас да не го харесват обаче напълно не е във усета му, а тъй като нормално го свързваме с храната в детската градина, която не всеки път ни подухва изключително положителни мемоари.
Дори и да не е бил неприятен на усет, постоянно в детските си години сме злояди и заради тази причина намразваме доста храни, които преоткриваме на по-късна възраст.
А не е за подценяване и обстоятелството, че съвсем всички си спомняме по какъв начин ни караха да си изяждаме всичко в яслата или градината, което също не всеки път е било съпроводено с благ звук, а споменът си стои и до през днешния ден.
Но да се върнем на соса фрикасе.

Ако решите да го преоткриете, ние имаме точната рецепта за вас. Всъщност се подготвя доста елементарно и в случай че се справите с рецептата, а ние сме сигурни, че тя няма да ви затрудни, ще видите за какъв страховит усет става въпрос.
И по този начин. Как да си приготвим сос фрикасе?
Необходими артикули за 500 г сос:
месо (птиче или риба);
3 яйца;

100 г брашно;
100 мл масло или олио;
1 глава кромид лук;
1 морков;
2 лимона;
100 г целина;

2 бр. дафинов лист;
10 зърна черен пипер;
сол на усет
Начин на подготвяне:
Измийте добре месото и го накиснете в 1 ½ л вода, дружно с лука, моркова, целината, дафиновия лист, пипера и солта. Варете на слаб огън, до момента в който получите благоуханен бульон.

Запържете брашното в маслото и когато добие златист цвят, разредете с бульона. Бъркайте дълготрайно, до момента в който се получи гладка и плътна примес. Внимателно прибавете жълтъците един по един и по-късно овкусете с лимоновия сок.
Когато сосът е подготвен, свалете от огъня и с него залейте вареното в бульона месо.
Това е всичко. Както виждате, рецептата е доста лесна и в същото време с това – извънредно вкусна. Ще се радваме да споделите с нас резултати, когато си я приготвите вкъщи. Добър вкус от нас и не забравяйте да споделите тази вкусотийка със своите другари.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР