Sono Motors официално обяви, че проектът за соларната електрическа кола

...
Sono Motors официално обяви, че проектът за соларната електрическа кола
Коментари Харесай

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство


Sono Motors публично разгласи, че планът за слънчевата електрическа кола Sion няма да бъде сбъднат. Това бе обявено по-рано през днешния ден от управлението на компанията, което от края на предходната година се опитваше да събере задоволително средства за продължаването на плана. Целта на това беше за 50 дни да бъдат изцяло платени 3500 автомобила, само че наподобява това не се е случило.

 Соларната кола на Sono не съумя да доближи до серийно произвеждане - 2

Компанията оповестява, че вместо това ще се концентрира върху бизнеса със слънчеви панели за автомобилни цели. Към момента има договаряния с софтуерни сътрудници с Mitsubishi Европа, Scania, MAN и други производители от 10 страни в Европа, Азия и Съединени американски щати. Sono ще заложи най-вече на бусовете, като също по този начин ще показа и специфичен комплект за по-стари коли.
 
 Соларната кола на Sono не съумя да доближи до серийно произвеждане - 3

“ Въпреки, че трябваше да прекратим първичния си план, програмата Sion, пренасочва целия ни фокус към слънчеви решения от бизнеса към бизнеса и ни дава опция да продължим да сътворяваме новаторски артикули в слънчевата фера, ” сподели. Това беше мъчно решение и макар повече от 45 000 резервации и предварителни поръчки за Sion, бяхме принудени да реагираме на продължаващата неустойчивост на финансовия пазар и да усъвършенстваме нашия бизнес. ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР