Сомалийската полиция откри огън, за да предотврати протестна демонстрация срещу

...
Сомалийската полиция откри огън, за да предотврати протестна демонстрация срещу
Коментари Харесай

Полицията предотврати протест на мястото на кървавия атентат в Могадишу

Сомалийската полиция откри огън, с цел да предотврати протестна проява против кървавия атентат с камион бомба, осъществен предходната седмица, съобщи Ройтерс.

Протестиращите не бяха позволени до мястото на офанзивата, оповестиха очевидци и източници от службите за изключителни обстановки. Свидетелите чули пукотевица с огнестрелно оръжие малко откакто полицията блокирала протестиращите, тръгнали към мястото на двойния атентат в столицата Могадишу, при който починаха над 300 души, а стотици бяха ранени.

След отстранените от мястото на митинга имало бременна жена, сподели чиновник от Бърза помощ. Полицията стреляла, с цел да разпръсне стачкуващите, които желали да си пробият път със мощ към мястото на атентата. Двама от протестиращите били ранени. По-късно обаче полицията разрешила на няколко хиляди протестиращи да се съберат на мястото на нападението.

Папа Франциск жигосах бомбените атентати в Сомалия, съобщи Асошиейтед прес. В края на днешната визита на площад "Св. Петър " във Ватикана папата сподели, че "този терористичен акт изисква най-остро наказание ", изключително тъй като е бил ориентиран против "и без това страдащо население ". Той се помоли за починалите и ранените и прикани насилниците да се поправят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР